Vladimir Putin a lansat o previziune sumbră legată de conflictul dintre Israel și Hamas. El a declarat, miercuri, că acest război s-ar putea extinde mult dincolo de Orientul Mijlociu.

Vladimir Putin: Principala noastră sarcină, este să oprim vărsarea de sânge şi violenţa 

Vladimir Putin a făcut declarațiile în cadrul unei întâlniri la Kremlin cu liderii religioşi ruşi de diferite confesiuni.

El a subliniat că vărsarea de sânge în regiune trebuie să înceteze.

"Sarcina noastră de astăzi, principala noastră sarcină, este să oprim vărsarea de sânge şi violenţa. În caz contrar, continuarea escaladării crizei este plină de consecinţe grave şi extrem de periculoase şi distructive. Şi nu numai pentru regiunea Orientului Mijlociu. Ar putea să se extindă mult dincolo de graniţele Orientului Mijlociu", a avertizat liderul de la Kremlin.

Anumite forțe vor să atragă în acest conflict mai multe state și popoare

Anumite forțe vor să atragă în acest conflict mai multe state și popoare

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Joe Biden, declarații despre cetățenii americani afectați de războiul din Israel. ,,Siguranța cetățenilor americani este prioritatea mea principală în calitate de președinte''

Anumite forțe vor să atragă în acest conflict mai multe state și popoare

Președintele rus a avut și câteva critici la adresa Occidentului, spunând că anumite forțe vor să atragă în acest conflict mai multe state și popoare.

Scopul principal în viziunea sa? De a "lansa un adevărat val de haos şi ură reciprocă nu numai în Orientul Mijlociu, ci şi mult dincolo de graniţele sale". El nu a specificat la cine se referă când a vorbit despre aceste forțe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

”Ei încearcă să se joace cu sentimentele naţionale şi religioase a milioane de oameni", a afirmat Vladimir Putin.

Citește și: Reacția Rusiei după ce Joe Biden l-a comparat pe Vladimir Putin cu extremiștii Hamas. "Este inacceptabil"

Ajungem la un nou Război Mondial? Avertismentul lui Vladimir Putin legat de conflictul Israel-Hamas: ”S-ar putea extinde dincolo de Orientul Mijlociu”

Ajungem la un nou Război Mondial? Avertismentul lui Vladimir Putin legat de conflictul Israel-Hamas: ”S-ar putea extinde dincolo de Orientul Mijlociu”

[Sursa foto: Profimedia]

Putin a transmis condoleanțe familiilor victimelor

În cadrul discursului, Putin a transmis condoleanţe familiilor israelienilor şi cetăţenilor din alte ţări care au fost ucişi sau răniţi de Hamas în atacul devastator din 7 octombrie.

El a mai susținut că Moscova pledează pentru o soluţie cu două state în problema palestiniano-israeliană. A precizat că este singura cale de a ajunge la o înţelegere pe termen lung.

"Lupta împotriva terorismului nu poate fi condusă în conformitate cu faimosul principiu al responsabilităţii colective atunci când bătrâni, femei, copii, familii întregi şi sute de mii de oameni sunt lăsaţi fără adăpost, hrană, apă, electricitate şi asistenţă medicală", a adăugat Vladimir Putin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si