Close sidebar
Close sidebar

Ajutor de 15 mii de lei pentru oamenii afectați de inundații. Ministrul Finanțelor: „Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziționarea unor bunuri de bază în gospodărie”

Suma de 15 mii de lei vine în completarea ajutorului acordat inițial, în valoare de 10 mii de lei, explică Marcel Boloș.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Facebook Marcel Boloș]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Veste bună pentru familiile greu încercate de viiturile din ultima vreme. Guvernul a decis suplimentarea ajutorului inițial, în valoare de 10 mii de lei. Prin urmare, familiile ale căror case au fost afectate de inundații o să mai primească încă 15 mii de lei. Marcel Ciolacu spune că 6000 de persoane o să beneficieze de acest ajutor.

„Oamenii din acele localități au primit deja suma de 10.000 de lei, alocaţi de către Guvern săptămâna trecută. În urma unei deciziei luate în coaliția de guvernare PSD-PNL, acordăm încă 15.000 de lei cu care îşi pot înlocui bunurile distruse şi, de asemenea, banii pot fi folosiţi şi pentru achiziţia de combustibil, pentru încălzirea locuinţei”,

a spus prim-ministrul.

Citește și: Povestea femeii care a salvat 20 de oameni din mijlocul apelor. La 69 de ani, tanti Luța a devenit îngerul celor cărora viitura le-a luat tot: „Dacă nu eram eu, se înecau”

Marcel Boloș: „Ajutorul se alocă suplimentar celor 10.000 lei pe care i-am acordat deja”

Suma de 15 mii de lei va putea fi folosită pentru achiziționarea unor produse indispensabile într-o locuință, precum mașină de spălat, aragaz, frigider.

Marcel Boloș a explicat că acești bani pot fi utilizați și pentru a cumpăra combustibil pentru încălzire sau gătit.

Persoanele care vor beneficia de acest ajutor urmează să încheie un acord cu agențiile locale de plăți. Ulterior, oamenii o să prezinte actele care dovedesc cumpărăturile realizate cu acești bani. În cazul în care ajutorul va fi folosit pentru lucruri nejustificate sau nu va fi folosit, sumele în cauze trebuie returnate.

Citeste si: Câte zile de vacanță vor avea elevii de Crăciun și de Revelion! Calendarul anului școlar 2024-2025- kanald.ro

Citeste si: Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național din București- wowbiz.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

„Am o veste importantă pentru românii afectați de inundații: În ședința de Guvern de astăzi vom aloca suplimentar 35 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară pentru ca fiecare familie care și-a văzut casa lovită de urgie să primească un ajutor de urgență de 15.000 de lei.

Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziționarea unor bunuri de bază în gospodărie, precum mașină de spălat, aragaz sau frigider. De asemenea, suma va putea fi utilizată pentru a cumpăra combustibil pentru încălzire sau gătit.

Ajutorul se alocă suplimentar celor 10.000 lei pe care i-am acordat deja pentru nevoile imediate.

Beneficiarii acestui ajutor vor încheia un acord cu agențiile locale de plăți, pentru ca ulterior să prezinte documente doveditoare pentru cumpărături, iar sumele neutilizate sau nejustificate vor fi returnate.

Știu că sunt și voci care contestă sprijinul oferit celor care și-au pierdut totul în fața apelor dezlănțuite. Le înțeleg argumentele, dar vă întreb: cum am fi putut închide ochii la suferința unor oameni care s-au văzut neputincioși în fața unei catastrofe naturale?

Citeste si: Gabriel Trifu, adevărul său despre divorțul de Catrinel Sandu: „Ce o interesa pe ea cel mai tare era cum va fi privită aici în România vizavi de divorțul nostru.”- kfetele.ro

Citeste si: Cu ce se ocupă, de fapt, Medana, soția lui Alin Oprea: „Eu am avut întotdeauna propriile mele afaceri”- radioimpuls.ro

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă crește de la 1 octombrie 2024. Câți bani vor primi angajații în plus- antena3.ro

Într-o astfel de situație este vorba în primul rând de demnitatea și umanitatea noastră colectivă”, scrie Marcel Boloș, pe Facebook.

Citește și: VIDEO Orașul în care gazonul a fost udat cu stropitoarea în timp ce ploua torențial! Localnicii sunt revoltați: „S-a părut că mor plantele de sete pe codul roșu de precipitații”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI