"Prin prezentul act normativ se reglementează valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis de 2 lei/kg lână comercializată", arată proiectul pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Agriculturii.

Autorii documentului spun că, în România, se poate colecta, anual, o cantitate de aproximativ de 36.000 tone lână de la un efectiv de circa 14 milioane capete ovine. "Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii în ţară noastră trebuie să asigure, atât creşterea numerică a efectivelor de ovine, precum şi o eficienţă economică în realizarea şi valorificarea acestora produselor obţinute de la acestea.

Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmăreşte menţinerea activităţii de creştere a ovinelor, stabilizarea veniturilor şi evitarea depopulării satelor", arată nota de fundamentare, scrie News. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

De asemenea, această schemă de minimis va conduce la diversificarea producţiilor obţinute în sectorul de creştere a ovinelor prin valorificarea lânii.

"În contextul actual, la noi în ţară lâna este tratată ca un produs secundar, fără căutare din cauza dispariţiei industriei de profil prelucrătoare, drept pentru care de foarte multe ori este aruncată sau arsă. În România există câteva centre de colectare a lânii, insuficiente pentru disponibilul de lână existent, cele mai importante exportând acest produs către alte ţări unde este căutat (Turcia, etc.)",

mai arată proiectul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si