”Se stabilește mecanismul prin care persoanele fizice... beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana.  Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi”, a informat, vineri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Citeste si: Kremlinul nu exclude o întâlnire Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Ajutorul este dimensionat pentru aproximativ 15.000 de persoane pentru o perioadă de 60 de zile, a adăugat purtătorul de cuvânt. Ca urmare a crizei refugiaților, bugetul MAI a fost suplimentat pentru IGSU cu suma de 18 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Ucraina, a 16-a zi de război

După mai bine de două săptămâni de când Rusia a atacta Ucraina conflictul armat rămâne tensionat. Miniştrii de Externe ai celor două ţări implicate în conflictul armat, Dmitro Kuleba şi Serghei Lavrov s-au întâlnit, joi, în Turcia, pentru prima dată de la începutul războiului. În urma discuțiilor, cele două părți nu au făcut niciun progres cu privire la încetarea focului. Preşedintele Volodimir Zelenski anunţă că a cerut guvernului de la Kiev să demareze un program de reconstrucţie pentru toate oraşele "distruse de ruşi", în timp ce autorităţile din Mariupol, oraş greu încercat de bombardamente ruseşti, anunţă că rezervele de hrană scad considerabil.

ONU susține că "există informaţii credibile" că Rusia foloseşte bombe cu dispersie în zone populate din Ucraina

Biroul ONU pentru drepturile omului spune că a primit mai multe" informații credibile" cu privire la mai cazuri în care forțele armate ruse au folosit bombe cu fragmentare în zone populate din Ucraina, adăugând că utilizarea unor astfel de arme ar putea constitui crime de război, notează  Reuters.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: OMS a sfătuit Ucraina să distrugă orice agenți patogeni existenți în laboratoare

"Reamintim autorităților ruse că atacurile împotriva civililor și a obiectelor civile, precum și așa-numitele bombardamente zonale în orașe și sate sunt interzise de dreptul internațional și pot echivala cu crime de război",  a spus purtătorul de cuvânt al biroului, Liz Throssell.

Citeste si: O ucraineancă, în vârstă de 91 de ani, a trăit coșmarul asediului Leningradului pe vremea când era doar un copil, este prinsă acum în asediul din Harkov


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si