O echipă de medici şi asistente din Danemarca a sosit, noaptea trecută, în România, pentru a da o mână de ajutor în lupta cu virusul ucigaș.

Numărul pacienților tratați la ATI este de patru ori mai mare ca înainte de pandemie

Echipa de medici din Danemarca a sosit, noaptea trecută, pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti. Medicii au fost întâmpinaţi de ambasadorul Regatului Danemarcei în România, dar şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Raed Arafat, şeful DSU: „Vorbim de doi medici, cinci asistenţi medicali la acest moment, mâine va mai veni un medic şi un asistent medical, iar la 11 zile se va face un schimb şi va mai veni încă o echipă.”

Ei vor îngriji pacienții aflați la secția ATI a Spitalului Matei Balș din Capitală.

Raed Arafat, şeful DSU: „S-a stabilit că acolo va fi locul unde vor lucra, vor merge să discute cu colegii de acolo şi încet încet să intre în ture şi să înceapă să activeze.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Novavax a depus cerere pentru autorizarea vaccinului său pentru Covid-19 în Marea Britanie

Țara noastră a primit sute de concentratoare de oxigen

Ajutorul venit din Danemarca este dat în cadrul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

În cadrul aceluiaşi program, România a primit câteva sute de concentratoare de oxigen din partea altor ţări precum Serbia, Olanda sau Polonia, dar şi medicamente pentru tratarea bolnavilor.

„Ne bucurăm că în aceste momente dificile să vă putem susţine şi să fim alături de personalul din spitale.”, a declarat Soren Jensen, ambasadorul Danemarcei.

Medicii români care lucrează în secţiile de terapie intensivă au ajuns să trateze de patru ori mai mulţi pacienţi ca înainte de pandemie.

Pentru că nu mai sunt locuri, aproape 50 de pacienţi au fost transferaţi, până acum, în unităţi medicale din alte ţări, precum Ungaria, Polonia sau Austria.

Un alt ajutor vine din partea Franţei, care s-a oferit să primească pacienţi români în viitorul apropiat.

Citeste si: Un nou record de vaccinări în România: peste 150.000 de doze în ultimele 24 de ore


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si