Raed Arafat, a anunţat, luni, că România a primit încă 350 de concentratoare de oxigen din Olanda, prin Programul RescEU al Comisiei Europene. Concentratoarele sunt distribuite către spitalele din întreaga ţară. 

România duce lipsă de concentratoare de oxigen

”Vorbim de un sprijin venit prin Programul RescEU al Protecţiei Civile Europene(...) Noi avem nevoie de concentratoare, iar ţara care a făcut această stocare este Olanda.

Prima dată ni s-au trimis 200 de concentratoare din Olanda, sub Protecţia Civilă Europeană, după ce s-a făcut consultarea dacă există în altă parte sau dacă scoatem din stocul care este ultima rezervă din care se scoate, şi acum s-a luat decizia de a scoate încă 350 de concentratoare, a declarat, luni, Raed Arafat. 

Citeste si: Când se va încheia pandemia. OMS dezvăluie momentul mult așteptat de toată lumea: „Avem toate instrumentele”

România a trimis altor state măşti şi ventilatoare

”Cele 350  sosite astăzi, deja lista de distribuire este făcută, vor pleca la spitale din toată ţara. Primele camioane care vor pleca de aici vor pleca către spitalele din Bucureşti. Mai aşteptăm şi alte echipamente din alte state”, a mai declarat Arafat.  

”Solidaritatea funcţionează, Mecanismul Protecţiei Civile Europene funcţionează şi funcţionează foarte bine”, a mai declarat Arafat, precizând că solicitarea s-a făcut în week-end, iar aparatura a ajuns deja în România.  

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Agenţia Europeană a Medicamentului a anunțat că va lansa examinarea pastilei împotriva COVID-19. Pastila urmează să vină în completarea vaccinurilor

Concentratoarele sunt ”foarte de folos” pentru România

România traversează valul patru al pandemiei, cu 1.800 de pacienţi internați în stare gravă la ATI.

România a cerut ajutor internaţional, atât pentru medicamente, cât şi pentru aparatură şi echipe medicale.  

Citeste si: Pacienții cu simptome COVID din Reșița refuză testarea și se tratează după rețete de pe internet


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si