-Atunci cand bea, devine violent si ma bate acasa, dupa aceea ii pare rau, incepe sa planga si tu il ierti. Nici atunci nu constientizezi, ii mai dai o sansa, mai ai speranta ca el se poate schimba si inca ii mai oferi sanse.
Poate la inceput au avut parte de o poveste de iubire, dar in timp totul s-a transformat intr-un cosmar.
- Poate pana la fractura de bazin, pana te baga in spital.
Din pacate, politistii nu au mijloace de a-i potoli pe partenerii violenti.
Katia Cicala, avocat:Trebuie sa admitem faptul ca legislatia are grave lacune. pentru ca atunci cand o femeie abuzata de sotul ei suna la 112, politia vine si are mainile legate.
Citeste si: Daniela Gyorfi, dezvăluiri inedite despre Liviu Guță. Ce crede artista despre dispariția acestuia- kanald.ro
Doar in 2017, in Romania, au fost emise peste 3.000 de ordine de protectie, dar acestea raman o simpla bucata de hartie- inutila, spun avocatii.
Katia Cicala: O femeie abuzata, daca merge la instanta si spune "domnule, m-a injurat, m-a amenintat, m-a alergat prin casa", nu obtine un ordin de restrictie. Ea trebuie sa fie bine batuta, trebuie sa aiba un certificat medico-legal, ori cand ajungi sa ai un certificat medico-legal, femeia aia e batuta zdravan.
Cutremurati de cazurile tragice de violenta asupra femeilor, mediatizate in ultimele saptamani, patronii unor firme de paza si securitate din Bucuresti au decis sa se implice.
Laurentiu Dobrota, reprezentant firma paza: Noi ca si societate de paza si Securitate ne-am gandit sa venim cumva in ajutorul acestor persoane. Femeile abuzate ne pot contacta pentru a ne da cateva detalii, pentru a le putea ajuta.
Laurentiu Dobrota, reprezentant firma paza: Toate aceste actiuni ale noastre se fac in limitele legii si colaborand cu politia.
Este insa greu de presupus ca firmele dede securitate vor putea stopa fenomenul, pentru ca violenta domestica este un fenomen extrem de raspandit in tara noastra.
Trei din zece femei au fost agresate fizic, verbal sau psihic incepand cu varsta de 15 ani. Cifrele oficiale cuprind doar cazurile de violenta care ajung in atentia autoritatilor. in realitate numarul este mult mai mare.
In urma cu o saptamna, peste 80 de ONG-uri au transmis premierului Viorica Dancila o scrisoare deschisa prin care ii cer sa adopte masuri eficiente de monitorizare a agresorilor, precum si deblocarea proiectului de lege a Gvernului pentru armonizarea lui cu prevederile Conventiei de la Istanbul. In acest context, prim-ministrul a cerut urgentarea proiectul legislativ.