Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Al doilea caz de variola maimuței a fost depistat în România

Al doilea caz de variola maimuţei a fost identificat în România, un bărbat de 32 de ani, anunţă Ministerul Sănătăţii. A fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacții direcți ai bărbatului.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută.

A fost declanșată o anchetă epidemiologică

Investigațiile de laborator au confirmat marți că acesta este infectat cu variola maimuței.

Starea bărbatului este bună şi acesta va rămâne în izolare.

Citeste si: Primul caz de variola maimuţei în România. Este vorba de un bărbat din Bucureşti

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa ce comoară are în casă- antena3.ro

A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacţilor direcţi, a mai precizat Ministerul Sănătății.

Un bărbat de 23 de ani a fost primul caz confirmat de variola maimuței în România

Primul caz de variola maimuței a fost depistat marți în România. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul ar fi contactat boala de la partenerul său, care a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri. 

Citeste si: Anunț OMS: Epidemiile de boli endemice precum variola maimuţelor devin tot mai frecvente

Sursa citată a precizat că boala a debutat în urmă cu 4 zile, dar pacientul s-a prezentat la spital abia în cursul nopţii precedente.

Citeste si: Spania începe vaccinarea contacților apropiați împotriva variolei maimuței

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Citeste si: Avertisment sumbru făcut de OMS: Cazurile descoperite de variola maimuţei ar putea fi doar ”vârful aisbergului”

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI