Cine este cel de-al treilea pacient diagnosticat cu variola maimuței

Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie ”, au transmis reprezentanţii ministerului.  

Starea generală a pacientului este bună, însă va rămâne în continuare sub supravegherea medicilor. 

Pacientul nu are istoric de călătorie în străinătate. 

Alți doi pacienți infectați

Primul caz de variola maimuței a fost depistat marți în România. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul ar fi contactat boala de la partenerul său, care a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Al doilea caz de variola maimuţei identificat în România a fost un bărbat de 32 de ani, anunţă Ministerul Sănătăţii. Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută.

Investigațiile de laborator au confirmat marți că acesta este infectat cu variola maimuței.A fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacții direcți ai bărbatului.

Un bărbat suspect de infectare cu variola maimuței, din București, ar fi fugit din spital. Este căutat de autorități

Un român suspect că ar fi infectat cu variola maimuței a fugit din spital. Bărbatul de 36 de ani este căutat în aceste momente.

Pacientul nu a stat pe gânduri  și a fugit din spital, de teama a ceea ce va urma. Oamenii legii îl caută de ieri pe bărbat.

Acesta ar fi fugit din spital înainte de a-și face analizele. 

În realitate, trei români ar fi infectați cu variola maimuței și nu doi. Cea de-a treia persoană a ajuns la spital și urma ca medicii să îi facă analizele pentru a confirma sau infirma diagnosticul.

Cum se răspândește virusul

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Simptomele specifice sunt febră, cefalee, erupție care seamănă cu rujeolă sau herpes, dureri de spate, frisoane, oboseală și ganglioni limfatici inflamați.

Odată infectați cu acest virus, erupția se extinde pe tot corpul. Primul semn că nu mai suntem contagioși este uscarea veziculelor apărute, care se transformă în cruste și cad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si