Cine este cel de-al treilea pacient diagnosticat cu variola maimuței

Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie ”, au transmis reprezentanţii ministerului.  

Starea generală a pacientului este bună, însă va rămâne în continuare sub supravegherea medicilor. 

Pacientul nu are istoric de călătorie în străinătate. 

Alți doi pacienți infectați

Primul caz de variola maimuței a fost depistat marți în România. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Potrivit Ministerului Sănătății, pacientul ar fi contactat boala de la partenerul său, care a călătorit în Europa, în ţări cu numeroase cazuri. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Al doilea caz de variola maimuţei identificat în România a fost un bărbat de 32 de ani, anunţă Ministerul Sănătăţii. Conform unui comunicat al Ministerului Sănătății, bărbatul s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută.

Investigațiile de laborator au confirmat marți că acesta este infectat cu variola maimuței.A fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a stabili contacții direcți ai bărbatului.

Un bărbat suspect de infectare cu variola maimuței, din București, ar fi fugit din spital. Este căutat de autorități

Un român suspect că ar fi infectat cu variola maimuței a fugit din spital. Bărbatul de 36 de ani este căutat în aceste momente.

Pacientul nu a stat pe gânduri  și a fugit din spital, de teama a ceea ce va urma. Oamenii legii îl caută de ieri pe bărbat.

Acesta ar fi fugit din spital înainte de a-și face analizele. 

În realitate, trei români ar fi infectați cu variola maimuței și nu doi. Cea de-a treia persoană a ajuns la spital și urma ca medicii să îi facă analizele pentru a confirma sau infirma diagnosticul.

Cum se răspândește virusul

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Simptomele specifice sunt febră, cefalee, erupție care seamănă cu rujeolă sau herpes, dureri de spate, frisoane, oboseală și ganglioni limfatici inflamați.

Odată infectați cu acest virus, erupția se extinde pe tot corpul. Primul semn că nu mai suntem contagioși este uscarea veziculelor apărute, care se transformă în cruste și cad.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si