Rușii anunță al Treilea Război Mondial. Un apropiat al lui Vladimir Putin, șef de stat, a făcut anunțul care ar putea da peste cap întreaga confruntare.

Citeste si: Depozit pentru deșeuri radioactive din Kiev, lovit de rachete. Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare: ”Pentru România, nu există în prezent motive de îngrijorare”

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a emis seara trecută o amenințare de-a dreptul cutremurătoare.

Acesta a declarat că sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei împing Kremlinul într-un al Treilea Război Mondial.

Citeste si: Primarul Kievului: Suntem în pragul unei catastrofe umanitare. Capitala Ucrainei este "încercuită" şi "toate căile de acces sunt blocate"

Declarațiile lansate de președinte au apărut după ce Kievul și Moscova au convenit să poarte discuții de pace la granița cu Belarus, deși Volodimir Zelensky a recunoscut că nu este încrezător într-un rezultat pozitiv.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Președintele Ucrainei a anunțat că este datoria lui, față de întregul popor, să negocieze această pace.

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a anunţat duminică că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei. Mai mult decât atât, autoritățile au transmis că 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost grav rănite.

Biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat anterior că cele două delegații se vor întâlni „fără condiții prealabile” lângă râul Pripyat, la nord de Cernobîl, într-o înțelegere negociată într-un apel telefonic cu însuși președintele Lukașenko.

Ce spune Zelensky despre întâlnirea cu Belarus

Un oficial a transmis că președintele Lukașenko și-a asumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, elicopterele și rachetele staționate pe teritoriul belarus rămân la sol în timpul călătoriei, discuțiilor și întoarcerii delegației ucrainene.

Citeste si: Traian Băsescu: ”Putin a făcut din Federaţia Rusă un stat terorist”

„Nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce, pentru ca mai târziu nici un singur cetățean al Ucrainei să nu aibă vreo îndoială că eu, în calitate de președinte, nu aș fi încercat să opresc războiul”, a declarat Volodimir Zelensky.

al treilea război mondial anunț putin

Tancurile au invadat Ucraina.

[Sursa foto: Arhivă]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Conflictul a luat amploare joi. Atunci președintele rus Vladimir Putin a ordonat forțelor sale să intre în Ucraina, după luni de acumulare militară grea la graniță.

Pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei continuă în a cincea zi, s-a asistat la un sprijin și o ajutorare de proporții pentru ucraineni în mare parte din Europa, Australia și Occident.

Citeste si: LIVE TEXT| A cincea zi de război în Ucraina! Soarta conflictului militar se decide la Belarus! Ce se întâmplă în aceste momente?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si