Departamentul pentru Situații de Urgență va demara acțiuni ample de prevenire și protecție în caz de cutremur, în săptămâna dedicată protecției civile din România.

Citește și: O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

Șeful DSU Raed Arafat anunță că "Miercurea sirenelor", acțiunea prin care vor fi reluate exercițiile de testare a sirenelor, va fi reluată din luna martie.

"Faptul că facem pregătiri nu însemnă că se va întâmpla ceva. Prevenirea este obligația noastră. Să ai protecția civică puternică, să previi, să răspunzi direct, să reconstruiești. Din punct de vedere al modului de acționare, o să avem 2865 din sirenele funcționale. Pot fi declanșate comandat, iar 2595 necesita declanșare locală", a declarat Raed Arafat.

Citește și: Guvernul interzice închirierea locuințelor și clădirilor cu risc seismic de grad I și organizarea de evenimente

O biserică și o școală din Gorj, afectate după cutremurele din ultimele două săptămâni, vor fi demolate

O școală și o biserică avariate în urma cutremurelor din Gorj urmează si fie dărâmate. Anunțul a venit din partea primarului comunei Arcani. La școala din localitate învățau 50 de elevi, însă aceasta va trebui demolată, asta pentru că structura a fost afectată în urma cutremurelor. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Școala este destul de afectată la  structura de rezistență. Aici este problema, că dacă ar fi fost doar crăpături, cu tencuială ce trebuia reparată, atunci hai să zici că s-ar fi reparat. Soluția unei școli noi este mai ieftină decât consolidarea acestei clădiri”,  a declarat

primarul.

Probleme au apărut și la biserica din localitate, iar aceasta va trebui demolată.

Citește și:  Peste 500 de oameni au fost evacuați din clădirile din Hunedoara din cauza seismului

„Avem probleme la două biserici, Sfinții Voievozi Mihail și Gavril din Arcani, din centru, și la biserica Sf Dimitrie, tot din Arcani.

La biserica Sf Voievozi probleme sunt destul de grave, fiind o clădire foarte înaltă, și având în jur de 145 de ani. Acum doi ani s-au făcut subzidiri, pentru că s-a constatat că nu are o fundație solidă, care să poată să mențină. Probabil de asta nu s-a prăbușit. Acum vom lua hotărârea, dar cu tristețe vă spunem că s-ar putea să fie propusă spre demolare”,  a declarat edilul.

Citește și: Un nou cutremur semnificativ în Gorj. UPDATE


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si