Reporterii stirilor Kanal D au facut un experiment astazi, iar rezultatele sunt socante.

In gradinita langa care a atacat un barbat periculos in urma cu trei ani se poate intra ca intr-un sat fara caini. Dovada vine intr-un material filmat cu o camera ascunsa.

Nu ne baga nimeni in seama.

Aici este receptia. Am vazut ca nu ne baga nimeni in seama. Ne-am dus pana acolo, am cautat... Asteptati, va rog. Deci, este paza dar nici macar nu ne-a remarcat ca am intrat.

Acum, cand noi asteptam sa vina cineva la receptie nu mai este absolut nimeni. Deci, poate intra oricine.

Sunt imagini suprinse intr-o gradinita din sectorul 3 al capitalei, intr-o zona in care a atacat un agresor de copii.

Gradinita 231 din Capitala este situata exact langa blocul, in care in urma cu 3 ani se intampla un caz de agresiune asupra minorilor. V-am aratat cu ajutorul unei camare ascunse ca in aceasta institutie poate sa intre orcine fara ca cineva sa se sesizeze.

A iesit un copil. A iesit? Da... Nu pot sa cred. A iesit un copil? S-a dus incolo.. A iesit un copil din gradinita si nimeni nu-l vede.

Am vrut sa aflam de la directoarea insitutiei cum este posibil ca prescolarii sa nu fie supravegheati.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Noi am intrat fara ca cineva sa ne opreasca., chiar daca aveti paza. Ne-am plimbat si nu ne-a oprit nimeni. Situatia se poate repeta. Iar, daca noi eram persoane rauvoitoare putea sa se intample si altceva. Am inteles. O sa ii atrag atentia doamnei sa fie mult mai atenta.

Nu este periculos ca in aceasta institutie sa intre oricine? Bineinteles. Nu stati cu teama? Bineinteles.

MARIAN BANU, PURTATOR DE CUVANT INSPECTORATUL SCOLAR: "Intr-adevar, s-a intrat foarte usor si nu ne jucam cu siguranta copiilor. Nu se intra oricand, oriunde si oricum".

Copiii nostri sunt in pericol din inconstienta celor care ar trebui sa ii protejeze. Grav este ca aceasta situatie nu este una izolata.

Am putut sa intram pana aproape de mijlocul gradinitei. Poate sa se intample absolut orice, in momentele aceastea. Copii sunt lasati liberi.

Aceste imagini au fost suprinse intr-o alta gradinita din Bucuresti. Dupa ce ne-am apropiat chiar si de salile de curs ale copiilor in cale ne-a iesit o ingrijitoare. Nu ne-a invitat insa, sa parasim incinta, chiar daca eram niste necunosuti.

Sunteti femeia de serviciu, nu? Da, ingrijitoare. S-a dus si ne-a lasat in mijlocul gradinitei.

In gradinita 54 din sectorul 5 al capitalei invata peste 200 de copii.

Asa cum vedeti portile sunt larg deschise iar putin mai devreme noi am intrat fara ca nimeni sa ne opreasca.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ideea este ca noi am intrat, ca prin branza. Nu ne-a spus nimeni nimic. Doar, femeia de serviciu la un moment dat, pe cine cautati. Exista un pericol, ma gandesc, Da, exista un pericol. De obicei, acolo sta paznicul. Dar, nu este. Nu este momentan.

Cel putin 20 de minute am petrecut in aceasta gradinita. In tot acest timp, paznicul tot nu a aparut!

Nu exista paza pentru ca nu avem bugetul pe 2018 (n.r. anul) si inca nu am demarat procedura? Dar, nici pana acum nu a existat? Ba da. Nu exista cabina pentru ca necesita costuri suplimentare.

Marian Banu: "Acolo unde au fost inregistrate deficiente am cerut note celor doua doamne directoare. Acolo unde portarul nu isi face datoria, evident ca va fi sanctionat, poate si inlocuit."

Primariile de sector sunt cele care aloca fonduri pentru paza institutiilor scolare.

Primaria sectorului 3 ne-a transmis ca va verifica situatia si lua apoi masuri. In privinta banilor, acestia sunt prevazuti in bugetul pe 2018, supus dezbaterii publice.

In ce priveste celalalt caz filmat cu o camera ascunsa, reprezentantii primariei din sectorul 5 precizeaza ca unitatea are contract cu o firma de paza si un buton de panica functional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si