Acest domn ingroasa acum randurile somerilor dar isi cauta ceva de lucru. Ofertele din tara nu-i sunt pe plac din pricina salariului, spun el, asa ca ar vrea sa plece in strainatate.

"Caut ceva pentru sofer in afara... Aici ce sa fac? Sa stau pe 10 milioane, 12 milioane?"  "In afara ce salariu sperati sa luati? Cel putin 1.700 euro"

OANA DATKI, SPECIALIST IN RESURSE UMANE: "Pleaca din tara, lucreaza 3-4 luni, strang niste bani, se intorc in Romania, lucreaza sau nu in perioada in care stau aici, dupa care se duc cand raman fara bani"

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Potrivit unui ultim raport al BNR, exista 4 milioane de romani care nu muncesc, dar culmea e ca cei mai multi nici nu vor sa auda de un loc de munca stabil. Jumatate dintrei ei traiesc in mediul rural, din somaj si ajutoare sociale.

GEORGE VULCANESCU, ANALIST ECONOMIC: "Se traieste in Romania confortabil in mediul rural din ajutorul social. Oameni care nu isi pun problema educatiei copiilor, calitatii vietii lor si care se multumesc cu putin.

Astia sunt grosul celor patru milioane neintegrati in piata economica."

Ingrijorator e ca sunt peste 1 milion de tineri pana in 35 de ani care prefera sa stea acasa. Jumatate dintre ei sunt de la oras, au studii medii si nicio calificare. Dar au pretentii sa ajunga sefi peste noapte.

"Se multumesc cu banii primiti de la parinti, cu banii de la somaj si nu vor sau nu sunt suficient de motivati sa lucreze pentru un salariu minim pe economie"  "Asteapta ori salarii prea mari, ori posturi de management"

Altfel, locuri de munca ar fi, spun specialistii.

NICOLETA BORTEA, PURTATORUL DE CUVANT AL ANOFM BUCURESTI:  "In acest moment avem disponibile peste 4 mii de locuri de munca la nivelul municipiului Bucuresti"
 "Avem pe constructii, comert, paza si protectie, in industria pielarie-textila, confectie imbracaminte"

In plus, exista si cursuri de calificare, dar sunt putini cei dispusi sa se sacrifice.

Grav e ca acest deficit de persoane active pe piata muncii ar putea provoca un dezatru. In momentul de fata, avem peste 5 milioane de pensionari pe care ii sustin doar 4.7 milioane de salariati, dintre care peste 1 milion sunt bugetari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si