Exercițiul de alarmare publică se va desfășura azi, între 10 și 11, iar autoritățile spun ca oamenii să urmărească informările oficiale.
”În perioada vizată, locuitorii Capitalei şi cei din judeţele ţării vor auzi semnalul „alarmă la dezastre”, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă”, au

transmis oficialii IGSU.

Citește și: Autoritățile verifică alarmele de dezastru

Potrivit informațiilor, înștiințarea, avertizarea, prealarmarea și alarmarea se realizează în scopul măsurilor de protecție a populației și bunurilor materiale.

Alarmele pot transmite eventuale semnificații în caz de pericol

”Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia, prin intermediul sirenelor electrice şi electronice,au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor. De asemenea, sistemul de înştiinţare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanţe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. Această metodă destinată protecţiei populaţiei civile poate fi utilizată şi pe timpul conflictelor armate”, a mai transmis IGSU.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Un nou cutremur în Gorj: seismul a avut o magnitudine de 3,2

Aceste alarme pot transmite semnale acustice cu diferite semnificații sau mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.
”În ceea ce priveşte echipamentele dedicate de alarmare publică, la nivelul anului 2022, alarmarea populaţiei se realiza cu un număr de 7.539 sirene de diferite puteri, dintre care 5.389

sirene electrice şi 2.150 sirene electronice”, a mai transmis IGSU.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cutremurele din Oltenia au băgat spaima în localnici

Un nou cutremur în Gorj: seismul a avut o magnitudine de 3,2

Un seism cu magnitudinea de 3,2 s-a produs, marţi, la ora locală 5:55, în Oltenia, judeţul Gorj, conform datelor Institutului Naţional de Cercetare- Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). 

Citește și: Cercetătorii au anunțat că cel mai adânc și misterios strat al planetei este o minge solidă de fier. Cât de des vor avea loc cutremure

Seismul a avut loc la 104 km nord-vest de Craiova, 108 km sud-vest de Sibiu, 139 km vest de Piteşti, 164 km sud-est de Timişoara, 183 km sud-est de Arad, 185 km sud de Cluj-Napoca, 201 km vest de Braşov, 214 km est de Belgrad, 218 km est de Zemun şi 224 km nord-est de Nis.

Citește și:  Nou cutremur în Turcia

Pe dată de 14 februarie 2023 a avut loc cel mai semnificativ cutremur din această zonă, cu o intensitate de 5,7 pe  Richter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si