Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an
Albă ca Zapăda este prăjitura copilăriei. În curând vin sărbătorile de iarnă și deja visăm la nelipsita Albă ca Zăpada. Una din cele mai iubite prăjituri ale copilăriei revine cu ocazia Crăciunului și a zilei de Revelion.
Author: Alina Raducu marți 22 decembrie 2020 , 08:59
Această prăjitură este preparată de obicei, de Revelion și ne readuce bucuria copilăriei. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!
Gospodinele știu deja că această rețetă îi va surprinde de fiecare dată pe invitați. De asemenea, este rapidă și gustoasă și cea mai potrivită pentru perioada aceasta aglomerată, a sărbătorilor. Aluatul se face repede, crema nu are nevoie de multe ingrediente, iar aspectul ei te surprinde.
Prăjitura copilăriei cu aromă de sărbători. Ingrediente pentru cremă
un litru lapte 8 linguri făină 6 linguri zahăr 200 gr unt zahăr vanilat, coajă de lămâie sucul de la o lămâie
Cum se prepară prăjitura copilăriei, Albă ca Zăpada?
Toate ingredientele pentru foi se amestecă într-un bol până se formează un aluat omogen, potrivit de tare. După 30 de minute, aluatul se împarte în trei, scrie blog.hotelguru.ro. Fiecare foaie de aluat se întinde pe fundul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coace 15 minute la cuptor (la 170 grade Celsius).
Foaia nu trebuie să se rumenească.
Într-un vas se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie şi făina pentru cremă şi se amestecă pe aragaz, la foc mic. După ce crema începe să se îngroaşe, se lasă la răcit; ulterior se adaugă untul cubuleţe, zeamă de lămâie.
Apoi, se trece la asamblarea prăjiturii: pe o tavă întinsă puneţi o foaie, peste care întindeţi jumătate din crema obţinută.
Continuaţi cu a doua foaie şi cu restul de cremă. La final, peste ultima foaie presaraţi zahăr pudră şi lăsaţi prăjitura câteva ore la frigider, ca să se înmoaie. Se taie apoi cubuleţe.