Această prăjitură este preparată de obicei, de Revelion și ne readuce bucuria copilăriei. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!

Gospodinele știu deja că această rețetă îi va surprinde de fiecare dată pe invitați. De asemenea, este rapidă și gustoasă și cea mai potrivită pentru perioada aceasta aglomerată, a sărbătorilor. Aluatul se face repede, crema nu are nevoie de multe ingrediente, iar aspectul ei te surprinde.

Nu poți da greș nici cu rețeta veche a bunicii, dar nici cu cea nouă, care este acum ajutată de câteva arome și mai mult cocos. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum! 

Citeste si: Tort de mere: reţeta ideală pentru zilele de naştere

Care sunt ingredientele pentru foile prăjiturii Alba ca Zăpada?

10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
o linguriţă rasă bicarbonat de amoniu
faină (aproape 550 gr)
două ouă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ce avere are Călin Georgescu, candidatul care a provocat cea mai mare surpriză la alegerile prezidențiale- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

Prăjitura copilăriei cu aromă de sărbători. Ingrediente pentru cremă

un litru lapte
8 linguri făină
6 linguri zahăr
200 gr unt
zahăr vanilat, coajă de lămâie
sucul de la o lămâie

Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an
Albă ca Zăpada. Rețeta pe care gospodinele o prepară de sărbători, an de an

Cum se prepară prăjitura copilăriei, Albă ca Zăpada?

Toate ingredientele pentru foi se amestecă într-un bol până se formează un aluat omogen, potrivit de tare. După 30 de minute, aluatul se împarte în trei, scrie blog.hotelguru.ro. Fiecare foaie de aluat se întinde pe fundul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coace 15 minute la cuptor (la 170 grade Celsius).

Foaia nu trebuie să se rumenească.

Într-un vas se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie şi făina pentru cremă şi se amestecă pe aragaz, la foc mic. După ce crema începe să se îngroaşe, se lasă la răcit; ulterior se adaugă untul cubuleţe, zeamă de lămâie.

Apoi, se trece la asamblarea prăjiturii: pe o tavă întinsă puneţi o foaie, peste care întindeţi jumătate din crema obţinută. Continuaţi cu a doua foaie şi cu restul de cremă. La final, peste ultima foaie presaraţi zahăr pudră şi lăsaţi prăjitura câteva ore la frigider, ca să se înmoaie. Se taie apoi cubuleţe.

Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si