In articol:
- Care sunt ingredientele pentru foile prăjiturii Alba ca Zăpada?
- Cum se prepară prăjitura copilăriei, Albă ca Zăpada?
Această prăjitură este preparată de obicei, de Revelion și ne readuce bucuria copilăriei. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!
Gospodinele știu deja că această rețetă îi va surprinde de fiecare dată pe invitați.
Nu poți da greș nici cu rețeta veche a bunicii, dar nici cu cea nouă, care este acum ajutată de câteva arome și mai mult cocos. Iată cum se prepară. Noteaz-o de acum!
Care sunt ingredientele pentru foile prăjiturii Alba ca Zăpada?
10 linguri de lapte
10 linguri de zahăr
10 linguri de ulei
o linguriţă rasă bicarbonat de amoniu
faină (aproape 550 gr)
două ouă
Prăjitura copilăriei cu aromă de sărbători. Ingrediente pentru cremă
un litru lapte
8 linguri făină
6 linguri zahăr
200 gr unt
zahăr vanilat, coajă de lămâie
sucul de la o lămâie
Cum se prepară prăjitura copilăriei, Albă ca Zăpada?
Toate ingredientele pentru foi se amestecă într-un bol până se formează un aluat omogen, potrivit de tare. După 30 de minute, aluatul se împarte în trei, scrie blog.hotelguru.ro. Fiecare foaie de aluat se întinde pe fundul unei tăvi unse cu unt şi tapetate cu făină şi se coace 15 minute la cuptor (la 170 grade Celsius).
Într-un vas se pune laptele, zahărul, coaja de lămâie şi făina pentru cremă şi se amestecă pe aragaz, la foc mic. După ce crema începe să se îngroaşe, se lasă la răcit; ulterior se adaugă untul cubuleţe, zeamă de lămâie.
Apoi, se trece la asamblarea prăjiturii: pe o tavă întinsă puneţi o foaie, peste care întindeţi jumătate din crema obţinută. Continuaţi cu a doua foaie şi cu restul de cremă. La final, peste ultima foaie presaraţi zahăr pudră şi lăsaţi prăjitura câteva ore la frigider, ca să se înmoaie. Se taie apoi cubuleţe.
Citeste si: Ciorbă de pește. Rețeta moldovenească de borș pescăresc care te va cuceri