Nici nu va inaginati ce motive au putut invoca senatorii ca sa-si justifice gratierea coruptilor.

"Consider ca abuzul in serviciu este un instrument de control al clasei politice si trebuia sa intre pe lista de gratiere", a declarat Traian Basescu.

Parca vedem un alt Traian Basescu. Dupa ce vreme de 10 ani s-a batut cu pumnul in piept ca lupta impotriva coruptilor, brusc, fostul sef de stat a trecut de partea celor care sustin gratierea.

La fel de vehement a ramas si senatorul social democrat Serban Nicolae.

"In plenul senatului va veti mai sustine amendamentul care vizeaza corpitie? Nu e neaparat necesar, nu sustin care, im pastrez opinia pentru ca nu ma tem de reactii" a declarat Serban Nicolae.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ieri, in Comisia Juridica, au fost votate amendamentele celor doi, prin care condamnatii la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta ar fi fost gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

Vestea a scos mii de oameni in strada.

De mai multe ori a rasunat imnul in piata... iar luminile lanternelor au fost ridicate spre cer ca semn al sperantei.

Glasul oamenilor i-a trezit brusc pe senatori. Dis-de-dimineata au reluat dezbaterile si au votat exact contrariul. O fi contat si faptul ca liderul PSD a declarat ca nu sustine amendamentele.

"Daca asta e fericirea unora si trebuie sa ramana oamenii in puscarie, asta este.

Exact cum s-a luat decizia de ieri, asa s-a luat decizia astazi. asta a fost rezultatul votului, eu il respect, nu ies in strada nu rup camasa de pe mine", a declarat Serban Nicolae.

"Nu sunt de acord sa se gratieze faptele de coruptie si sunt dezamagit de ce s-a intamplat in comisia juridica. O sa trasam aceasta problema in partid. Pareri personale putem avea fiecare in baie sau in alta parte", a declarat Liviu Dragnea, presedintele PSD.

Legea gratierii, cu tot cu controversatele amendamente, va intra in dezbaterea senatorilor saptamana viitoare. Pana atunci, oamenii au anuntat ca vor iesi in fiecare seara in strada.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si