Mihai Albert Vlădescu, din Ploiești, a obținut locul I cu propulsorul ionic. O invenție realizată în atelierul bunicului, din comuna Filipeștii de Târg. O invenție pentru care juriul de la Timișoara i-a recomandat să solicite cerere de brevet de invenție înregistrată la OSIM. Iar răspunsul băiatului a venit atât de natural și inocent: „mintea nu mi-o poate fura nimeni!”, scrie Observatorul Prahova.

Albert, pasionat de mic să inventeze lucruri

Pasiunea pentru invenții, ploieșteanul a avut-o de mic. 

”Când avea vreo șapte ani, din niște jucării de-ale sale a făcut o pompă de apă. Funcțională, evident. Apoi, în glumă, i-am zis că mi-e cald și mi-a făcut un ventilator. A luat motorașul de o la o jucărie, elicele de la o alta, a creat legăturile pentru baterie, el știe cum, și a funcționat. I se citește pasiunea în privire când vorbește despre invențiile sale sau ce are în plan. Zilele trecute, la Salonul de la Timișoara, a fost prima și cea mai mare reușită a sa. Din 307 invenții, aparținând oamenilor mari, el a luat Aurul cu propulsorul ionic. O idee care i-a venit când se juca cu un transformator de la un dispozitiv…A simțit fluxul de aer și așa a luat naștere invenția cu care a obținut Aurul”,  a povestit mama adolescentului, Cristina pentru sursa citată.

Citește și: Admiterea Universitatea București 2023. Calendarul complet pentru înscrierea la facultate!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mihai Albert Vlădescu - elev

Mihai Albert Vlădescu - elev

[Sursa foto: Observatorul Prahova]

„Abe” cum îl alintă părinții, este elev al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, profilul Matematică. Cu un entuziasm copleșitor, Albert a explicat cu pasiune, fiecărui vizitator, principiul de funcționare a creației sale, stârnind uimirea și atenția specialiștilor. 

”Propulsorul ionic funcționează pe baza creării unei diferențe electrostatice între doi conductori – în acest caz, între două griduri – care produce o plasma orientată de la conductorul negativ la cel pozitiv; fluxul de plasmă influențează atomii din calea lui și le generează impuls, accelerându-i în direcția de deplasare a fluxului, ceea ce, la tensiuni mici de alimentare, produce un curent de aer fără a avea niciun element al dispozitivului în mișcare, iar la tensiuni mari, generează un curent de particule (gaze si lichide cu densitate mică) de o intensitate suficientă pentru a deplasa vehiculul pe care este montat în sens opus fluxului de plasmă (principiul acțiunii și reacțiunii)”, a explicat băiatul.

Citește și: Admitere Politehnică 2023. Când sunt înscrierile și când încep examenele?

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Totodată, Albert Vlădescu se mândrește și cu medalia de Aur și Diploma de Excelență a Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Chimie și Petrochimie ICECHIM București, diploma de Excelență a Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE Măgurele, premiul Special al Asociației Cercetătorilor și Inventatorilor INVENTCOR Deva și premiul Special al Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si