În ţară operatorii au început să fie instruiţi faţă în faţă cum să le folosească, pentru cei din străinătate situaţia este mai complicată şi trebuie să participe la cursuri online.

Operatorii din străinătate, mai au la dispoziţie doar 10 zile să înveţe să folosească tabletele. Pentru prima dată, în secţiile de peste hotare, listele suplimentare vor fi online.

Alegeri 2019 pregătiri. Măsuri împotriva blocajelor
Alegeri 2019 pregătiri. Măsuri împotriva blocajelor

Alegeri 2019 pregătiri. Cum se votează

"Când intrăm în secţia de votare, mergem la operator, unde buletinul va fi scanat de tabletă, de un dispozitiv ataşat la tabletă. În mod normal, instant, datele noastre şi informaţia dacă am mai votat sau nu, ar trebuie să îi apară pe ecranul operatorului.

Ca să nu se ajungă la blocaje din cauza operatorilor care nu ştiu să folosească dispozitivul, în ţara s-au făcut cursuri."

Citeste si: Dan Barna- alegeri prezidențiale 2019. Se plânge că e atacat: "Presa are un singur obiectiv, să inventeze lucruri despre Dan Barna"

Citeste si: Sondaj alegeri prezidențiale 2019! Dan Barna a scăzut după ancheta Rise Project

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Alegeri 2019. "Stratagemele de imagine pentru voturi sunt hilare"- declarațiile controversate ale lui Radu Herjeu

După problemele de la alegerile precedente, privind cozile uriaşe de la secţiile din afara ţării, sistemul se va folosi şi în cazul listelor suplimentare din diaspora. În străinătate au fost trimise deja peste şase mii de tablete.

Remi Manda, STS: ”În momentul de faţă trebuie să instuim operatorii din străinătate, în videoconferinţe, cam 700 de operatori pe zi, timp de două săptămâni, ca să putem să acoperim necesarul de operatori în străinătate.”

Operatorii se pot pregăti singuri cu ajutorul ghidurilor postate pe site-ul STS.

Alegeri prezidențiale 2019. Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

Alegeri prezidențiale 2019. A fost aprobată lista completă a secțiilor de votare din străinătate, prin hotărârea AEP, la propunerea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare. Lista conține un număr total de 835 secții de votare.

Hotârârea AEP urmează să fie publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Alegeri prezidențiale 2019. "Propunerile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare privind sediile secțiilor de votare din străinătate au fost transmise în mai multe etape de către Ministerul Afacerilor Externe și au fost aprobate prin hotârâri succesive ale AEP.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Mircea Diaconu, candidat la alegeri prezidențiale 2019- vrea interzicerea defrişărilor în România

Citeste si: Sondaj alegeri prezidențiale 2019. Klaus Iohannis conduce, Dan Barna şi Viorica Dăncilă se bat pentru LOCUL 2

Citeste si: Alegeri prezidențiale 2019. Mesajul lui Klaus Iohannis către PNL: "Suntem în război"

Potrivit acestor documente aprobate de AEP, misiunile diplomatice şi oficiile consulare vor lua măsurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea condiţiilor logistice minimale pentru desfăşurarea votării în secţiile de votare prevăzute în anexă, precum şi pentru aducerea la cunoştinţa alegătorilor din străinătate a sediilor acestora.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice și oficiile consulare vor lua măsurile necesare, pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea președinților și locțiitorilor birourilor electorale ale secțiilor de votare prevăzute în anexă, către Autoritatea Electorală Permanentă, biroul electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum şi către formațiunile politice care participă la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, de îndată ce au fost întocmite.", informează stiridiaspora.

Alegeri prezidențiale 2019. Lista completă a secțiilor de votare din diaspora- AICI pot vota românii

AICI găsiți lista celor 835 de secții de votare din străinătate pentru Alegeri prezidențiale 2019.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si