Președintele francez Emmanuel Macron, cel care a luat decizia harazardată de a declanșa alegerile anticipate imediat după scrutinul pentru europarlamentare, are șanse minime să obțină o majoritate în Parlamentul francez.

Riscul unui "război civil" în Franța 

Președintele Franței spune că o victorie a extremei drepte sau a radicalilor de stânga în alegerile anticipate, care vor începe la finalul lunii, ar putea declanșa un „război civil”.

Citește și: VIDEO Partidele extremiste, votate în număr foarte mare în Europa. Care sunt urmările

Cele mai recente sondaje arată că Adunarea Națională va câștiga 35% din voturi în prima rundă ce va avea loc duminică, în fața unei alianțe de stânga ce include partidul Franța Rebelă care va obține 27% din voturi și centriștii lui Macron care vor fi votați de doar 19% din electorat.

Zi decisivă pentru viitorul Europei

Francezii sunt aşteptaţi la urne de la ora locală 08.00 (ora 09.00- ora României) până la ora 18.00  (19.00) sau 20.00 (21.00) în marile oraşe, moment în care vor fi cunoscute primele rezultate ale acestui scrutin, care riscă să zguduie peisajul politic.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Reprezentat de Jordan Bardella, în vârstă de 28 de ani, partidul Rassemblement National se află în fruntea sondajelor, care îi acordă între 34% şi 37% din intenţiile de vot, cu perspectiva fără precedent de a obţine o majoritate relativă sau absolută pe 7 iulie, în seara celui de-al doilea tur.

Cine este Jordan Bardella, politicianul de 28 de ani care ar putea câștiga alegerile în Franța

Cine este Jordan Bardella, politicianul de 28 de ani care ar putea câștiga alegerile în Franța

[Sursa foto: Twitter]

Conform acestor sondaje de opinie, RN devansează alianţa de stânga a Nouveau Front Populaire, cotată între 27,5% şi 29%, şi tabăra prezidenţială, ajunsă la aproximativ 20%-21% din intenţiile de vot din primul tur.



Dacă Jordan Bardella ar deveni prim-ministru, ar fi pentru prima dată de la al doilea război mondial când un guvern de extremă dreapta ar conduce Franţa.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si