Close sidebar
Close sidebar

Alegeri Germania 2021. Ce partide se lupta pentru majoritatea in parlament

Alegeri Germania 2021. Guvernul din Germania a anunțat că viitoarele alegeri parlamentare federale, în urma cărora va fi desemnat înlocuitorul Angelei Merkel în funcţia de cancela , vor avea loc la data de 26 septembrie 2021.

Alina Raducu,

Alegeri Germania 2021. Ce partide se lupta pentru majoritatea in parlament

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Alegeri Germania 2021. Astfel, propunerea înaintată în şedinţa guvernului german, trebuie aprobată oficial de preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.

Alegeri Germania 2021. Cine va fi succesorul Angelei Merkel?

Totodată, acest scrutin va marca, indiferent de rezultat, o cotitură pentru Germania prin plecarea de la putere a Angelei Merkel, după 16 ani în funcţia de cancelar, potrivit AFP.

Angela Merkel a precizat la sfârşitul anului 2018, după mai multe reculuri electorale ale Uniunii Creştin-Democrate (CDU), că nu se va mai prezenta în alegeri pentru un eventual al cincilea mandat.

Totodată, creştin-democraţii, care conduc detaşat în sondaje cu 36% din preferinţe, sunt divizaţi în privinţa succesiunii între un curent centrist adept al continuităţii şi tentaţia unui viraj la dreapta.

Alegeri Germania 2021.

Ce partide se lupta pentru majoritatea in parlament

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Președintele Klaus Iohannis, discurs oficial la ONU: "Conflictele prelungite din vecinătatea României amenință securitatea Europei"

Preşedintele Franței a anunțat că, Emmanuel Macron, îi va primi săptămâna viitoare pe conservatorul Armin Laschet (CDU) şi social-democratul Olaf Scholz (SPD), ambii candidaţi la succesiunea cancelarului german Angela Merkel în cazul în care taberele lor respective vor câştiga alegerile legislative din 26 septembrie, a anunţat vineri Palatul Elysee, informează AFP.

De asemenea, Olaf Scholz, actualul ministru al finanţelor al coaliţiei SPD/CDU, va fi primit luni, 6 septembrie, apoi la 8 septembrie va fi rândul lui Armin Laschet, care conduce landul Renania de Nord-Westfalia (vest).

Astfel, Angela Merkel renunță la funcţia sa, după 16 ani la putere şi o popularitate foarte mare. Însă, indiferent de rezultatul scrutinului, formarea următorul guvern s-ar putea dovedi foarte complicată, cu o multitudine de coaliţii posibile.

Învingătorul va fi bine plasat pentru a deveni candidatul conservatorilor germani la postul de cancelar după alegerile parlamentare din septembrie 2021, dar fără garanţie imediată, decizia urmând să fie luată ulterior, probabil în septembrie.

Citeste si: Sindicatele, revoltate de majorarea cu doar 8% a salariului minim. "Un gest simbolic și atât"

Totodată, surpriza ar putea veni de la Verzi, creditaţi cu aproape 20% din opţiuni şi care deocamdată nu închid uşa unei eventuale coaliţii la nivel naţional cu conservatorii, ceea ce ar fi o premieră.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI