Close sidebar
Close sidebar

Alegeri Locale 2020. Cum pot vota persoanele confirmate cu COVID-19

Alegeri Locale 2020. Persoanele confirmate cu COVID-19 pot cere urna specială, în ziua alegerilor, în baza unui document, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

Mircea Pop,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează sîmbătă că, potrivit răspunsului furnizat de Ministerul Sănătăţii ca urmare a solicitării AEP, actele medicale care trebuie să însoţească cererile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile locale de duminică sunt următoarele:

  1. Pentru persoanele cu diverse boli sau grade de invaliditate altele decât COVID-19, sunt necesare copii după documente medicale justificative (aceleaşi documente care au fost prezentate şi la scrutinele anterioare);
  2. În cazul persoanelor confirmate cu infecţia COVID-19, izolate la domiciliu sau într-o altă locaţie declarată, este necesară o copie după unul din următoarele documente:
  3. biletul de externare din unitatea sanitară, care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;
  4. decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică;
  5. rezultatul pozitiv al testării COVID – 19 RT – PCR, efectuată în ultimele 14 zile.
  6. Pentru persoanele aflate în carantină la domiciliu sau carantină instituţionalizată, impusă atât pentru cetăţenii care intră pe teritoriul României din zonele cu transmitere comunitară extinsă afectate de COVID -19, cât şi pentru contacţii persoanelor infectate, este necesară copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică.

Citeste si: Unde trebuie să pui, de fapt, ștampila la Alegerile Locale pentru ca votul să fie valid

Cum poate fi solicitată urna mobilă

Pentru alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, însoţită de copii ale actelor din care rezultă starea de sănătate sau de invaliditate, ca o echipă formată din cel puţin 2 membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării- ştampilă cu menţiunea "VOTAT" şi buletine de vot- la locul unde se află alegătorul, pentru a se efectua votarea.

Citeste si: Arafat: „Dacă îi ascultăm pe cei care îşi bat joc de reguli, riscăm să avem o iarnă extrem de dificilă”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

În raza unei secţii de votare se utilizează o singură urnă specială. Urna specială poate fi transportată numai de membrii biroului electoral al secţiei de votare, sub paza personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste si: Află care este secția ta de votare, unde poți vota la Alegerile Locale 2020

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI