Directorul general al Direcției Generale Sistemul Informatic Electoral Național din cadrul AEP, Ovidiu Oproaica, a comunicat faptul că operatorii sunt numiți din rândul celor aflați în evidențele instituției, manifestâd disponibilitatea de a desfășura aceasta activitate.

Alegeri prezidențiale 2019. Au fost stabiliți operatorii de calculator

"Ordinea de prioritate la desemnarea ca operator de calculator este urmatoarea: in primul rand persoanele care au domiciliul in UAT-ul respectiv, in al doilea rand persoanele care au resedinta in UAT-ul respectiv si in ultimul rand persoanele care au solicitat desemnarea in UAT-ul respectiv.

In cazul in care intr-o localitate, in urma examinarii, au fost declarate admise insuficiente persoane ca operatori de calculator, tragerea la sorti se va face din randul celor care au optat pentru a-si desfasura actvitatea de operator de calculator in UAT-ul, localitatea respectiva", a declarat Oproiaca.

Citeste si: Liviu Dragnea, atac devastator la Viorica Dăncilă! Ce a transmis de dincolo de gratii!

Citeste si: Conducerea PSD Caracal a fost dizolvată!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Dăncilă: Preşedintele nostru, înalt ca bradul, dar leneş, încearcă să ne convingă după cinci ani că mai merită un vot

Alegeri prezidențiale 2019. Acesta susține că numărul operatorilor va fi egal cu numărul total de secții la nivel național cu un plus de 20%, ca rezervă, conform articolului 5 din OUG 64/2019.

Alegeri prezidențiale 2019. Au fost stabiliți operatorii de calculator
Au fost stabiliți operatorii de calculator la alegeri prezidențiale 2019. Autoritatea Electorală Permanentă a desemnat, sâmbătă, prin tragere la sorți computerizată, operatorii de calculator pentru secțiile de votare din țară.

Pe site-ul AEP urmează să fie postat procesul verbal cu operatorii desemnați, iar documentul oficial, cel cu semnăturile reprezentanților instituției, urmează să fie transmis către prefecturi.

Zsombor Vajda, vicepreședintele AEP, precizează că în documentul trimis la prefecturi apar datele de identificare ale operatorilor.

Alegeri prezidențiale 2019. "O sa fie trimise aceste liste cu semnaturi catre prefecturi. Acolo vor fi si toate datele de identificare ale persoanelor respective. Pe site-ul AEP va aparea numai numele si UAT-ul la care au fost atribuiti tocmai pentru a respecta reglementarile GDPR", a declarat Zsombor Vajda.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si