Close sidebar
Close sidebar

Alegeri prezidentiale 2019: incidente în cabina de vot

Alegerile prezidentiale 2019 s-au desfășurat în majoritatea timpului fără prea mari incidente, însă au mai fost și excepții.

Raluca Ionita,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În prima parte a zilei de duminică au fost înregistrate 61 de sesizări privind procesul electoral, cele mai numeroase fiind consemnate pe raza județelor Dolj (11 evenimente), Giurgiu (5), Mehedinți (4), Olt (4) și în Municipiul București – 5 evenimente. 

Dintre toate sesizările, doar jumătate s-au dovedit a fi reale și cele mai multe dintre ele au făcut referire la fraude electorale și la încercarea de a convinge alegătorii să voteze cu un anumit candidat. 

Incidente la alegerile prezidențiale 2019

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, respectiv 3 avertismente și 7 amenzi. În Ialomița, o persoană a fost amendată cu 1500 de lei după ce a vândut băuturi alcoolice în apropierea unei secții de vot.

Unei femei din Constanța i s-a întocmit dosar penal după ce a încercat să voteze de doua ori.

Tot în Constanța, se fac verificări după ce au apărut fotografii cu o persoană care ar fi încercat să dea bani unui președinte de secție de votare. 

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Într-o localitate din județul Maramureș o persoană s-a prezentat la vot și nu era trecută pe listele permanente de vot, astfel ca a încercat să voteze pe o listă suplimentară. Ulterior după ce s-au efectuat verificări s-a constatat că respectiva persoană își pierduse cetățenia.

În județul Galați, se fac cercetări cu privire la două persoane care au votat deși nu aveau dreptul: una pentru că era pusă sub interdicție prin sentința Judecătoriei Galați, iar cealaltă pentru că avea drepturile electorale suspendate.

Alegeri prezidenţiale 2019- Un membru al unei secţii de votare din Dolj, cercetat de poliţişti după ce a aplicat ştampila de vot în locul unei femei de 74 de ani. 

Femeia a solicitat urma mobilă pentru a vota, iar bărbatul a mers la locuinţa acesteia. Poliţiştii au mai constatat că soţul femeii a semnat pe listele electorale în locul ei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 47 de ani, din Goicea, membru al echipei care a venit cu

urna mobilă la o locuinţă din Goicea Mica, a aplicat ştampila de vot pe buletin, în locul unei femei de 74 de ani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI