Close sidebar
Close sidebar

Alegeri prezidențiale 2019. Românii din Diaspora merg la urne începând de vineri, 22 noiembrie

Alegeri prezidențiale 2019. Începând cu ziua de vineri, 22 noiembrie, se dă startul la cel de-al doilea tur de scrutin de la alegerile prezidențiale 2019.

Raluca Ionita,

Alegeri prezidențiale 2019. Românii din Diaspora merg la urne începând de vineri, 22 noiemb

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Începând cu data de 22 noiembrie, românii care locuiesc în străinătate pot merge la urne. La fel ca în primul tur, primii care își vor putea exprima opțiunea vor fi cei din Noua Zeelandă și Australia, iar ultimii vor fi cei care locuiesc pe coasta de vest a Statelor Unite.

În turul doi la alegeri prezidențiale 2019 au rămas doi candidați pentru fotoliul de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Alegeri prezidențiale 2019. Românii din Diaspora merg la urne începând de vineri, 22 noiemb

Al doilea tur de scrutin este programat pentru duminică 24 noiembrie, însă pentru diaspora au fost alocate trei zile de vot.

Alegeri prezidențiale- diaspora. Trei zile de votare pentru secțiile din străinătate și pentru turul 2

Românii aflați în diaspora au la dispoziție trei zile pentru a vota.

Votul pentru turul 2 la alegeri prezidențiale 2019 poate fi exprimat în zilele de 22, 23 și 24 noiembrie 2019.

”Votarea la secțiile de votare din străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00

şi se încheie la ora locală 21.00”, se arată în îndrumarul electoral elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

În diaspora va putea fi prelungit procesul de vot până la miezul nopții, astfel încât să poate vota cei care la ora 21 se află în secția de votare sau la rând în afara secției, în cazul în care vor exista cozi.

Data la care este numit în funcție noul președinte- 21 decembrie 2019

Candidatul care câștigă alegeri prezidențiale 2019 va trebui să mai aștepte aproape o lună pentru a-și prelua funcția. Mandatul de cinci ani al președintelui în funcție se termină la data de 21 decembrie 2019, atunci când noul președinte ar trebui să depună jurământul de credință în fața Parlamentului.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI