Close sidebar
Close sidebar

Alegeri Statele Unite 2020. Cum arată ultimele sondaje în lupta dintre Trump și Biden

Joe Biden e favorit în cursa pentru Casa Albă, dar Trump poate răsturna situația, ca și în 2016, când era outsider în fața lui Hillary Clinton.

Petru Luca,

Trump este outsider în lupta cu Joe Biden

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Joe Biden e favorit în cursa pentru Casa Albă, dar Trump poate răsturna situația, ca și în 2016, când era outsider în fața lui Hillary Clinton. În toate sondajele de opinie, Biden conduce relativ clar, ultimul asemenea sondaj, publicat de CNN, informând că Biden are 52% opinii pozitive ale votanților față de doar 39% cât adună Trump.  

Citeste si: Cel mai important expert în boli infecţioase din SUA rupe tăcerea. Ce l-a vindecat, de fapt, pe Trump de coronavirus

Aproape 10 milioane de americani au votat deja anticipat pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, un record absolut. Pe lângă votul prin corespondență, se poate vota înainte de vreme și la secții, așa cum se întâmplă acum în statele Georgia și Texas.

Cozile și așteptarea uneori și de 11 ore sunt dovada că americanii iau mai în serios ca niciodată bătălia pentru Casa Albă, notează presa de peste Ocean. 

Biden e favoritul votanților pe subiectele sensibile: combaterea inegalităților rasiale sau gestionarea pandemiei 

Sondajele naţionale nu fac predicţii despre rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, scrutinul urmând a fi decis de câteva state susceptibile să basculeze de o parte sau de cealaltă.

Potrivit specialiștilor, Joe Biden este pe prima poziţie într-o serie de subiecte importante: gestionarea pandemiei de COVID-19 (59% faţă de 38% ale lui Trump), administrarea sistemului de sănătate (59% faţă de 39% ale lui Donald Trump) şi combaterea inegalităţilor rasiale (62% faţă de 36%).

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Fostul vicepreședinte Joe Biden este favorit în lupta pentru Casa Albă

Jumătate dintre cei intervievaţi l-ar prefera pe Joe Biden pentru gestionarea economiei, faţă de 48% pe Donald Trump. În cazul combaterii infracţionalităţii, 55% îl preferă pe Biden şi 43% pe Trump.

În vârstă de 77 de ani, Joe Biden   şi-a accentuat avansul în rândul mai multor categorii de alegători: femeile, tinerii, moderaţii şi independenţii, în timp ce Trump a pierdut mult prin declarațiile neserioase legate de pandemia de coronavirus. 

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI