Alegerile locale și europarlamentare din 2024 din România urmează să fie comasate. Președintele Klaus Iohannis a declarat de la Strasbourg că este de acord cu comasarea alegerilor.

Citește și: VIDEO- Anul acesta, românii trebuie să se prezinte la urne de 4 ori. Parlamentarii doresc comasarea alegerilor din acest an

Șeful statului a fost întrebat despre comasarea alegerilor locale și europarlamentare din acest an.

"Alegerile vor avea loc toate în acest an, patru rânduri de alegeri. Este foarte mult. Care cu care se pot comasa în mod legal corect şi constituţional va elucida Guvernul şi coaliţia. Eu nu sunt împotriva unor comasări de alegeri. Dacă se face bine şi se anunţă din timp, este o metodă de a reduce numărul de scrutine", a răspuns şeful statului aflat la Strasboug.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Klaus Iohannis, declarații despre alegerile locale și parlamentare

Klaus Iohannis, declarații despre alegerile locale și parlamentare

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Data la care au loc alegerile locale și europarlamentare în 2024

Cele două partide aflate la guvernare urmează să ia decizia cu privire la comasarea alegerilor în următoarea sedință de coaliție, cel mai probabil joi, 8 februarie.

Data alegerilor 2024. PSD și PNL s-ar fi înțeles ca alegerile locale și cele europarlamentare să fie pe data de 9 iunie.

Partidele de opoziție au criticat această intenție. În acelasi timp, primul tur al alegerilor prezidențiale va fi în decembrie. În același timp, odată cu turul 2 al alegerilor prezidențiale ar putea aveal loc și alegerile parlamentare, tot în decembrie, spun surse politice citate de ȘtirileKanalD.

Soluția dublei comasări de alegeri, luată în calcul de partidele din coaliție

Comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidenţiale poate fi o ipoteză de lucru, fiind practic o revenire la modul în care se organizau alegeri în trecut, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe.

Data alegerilor 2024. Ionuţ Stroe a spus că dubla comasare a alegerilor din 2024 "deocamdată este o idee", adăugând că e nevoie de modificarea legislaţiei electorale.

Data alegerilor 2024. "Poate fi o ipoteză de lucru în cadrul şedinţei coaliţiei. În mod evident că, dacă s-ar merge pe un asemenea scenariu, este nevoie şi de anumite modificări referitoare la legislaţia electorală. Deocamdată este o idee care, probabil, se va discuta mâine, cred, sau probabil în următoarele întâlniri în cadrul coaliţiei, a afirmat oficialul PNL la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, mai multe detalii vor fi publice în momentul în care se va cădea de acord asupra unei modalităţi, în condiţiile în care se vor lua decizii.

Data alegerilor 2024. "Deocamdată sunt doar discuţii. Ar fi practic o revenire la modelul în care organizam în trecut alegeri. Până în 2004 alegerile parlamentare coincideau cu alegerile prezidenţiale", a explicat Ionuț Stroe.

Soluția dublei comasări de alegeri, luată în calcul de partidele din coaliție

Soluția dublei comasări de alegeri, luată în calcul de partidele din coaliție


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si