Pentru Costin, fiecare zi începe cu o porție zdravănă de alergare. Îmbrăcat sport, pregătit să bată asfaltul în căutarea echilibrului interior, Costin își testează limitele, rezistența fizică și scapă de stres.

Citește și: VIDEO- Premieră în lumea sportului! Michael Jordan a intrat în topul Forbes. Averea fostului star NBA se ridică la 3 miliarde de dolari

1 kilometru, 2...iar

de la un punct încolo parcă uită să mai țină socoteala. Picioarele Andreei ajung, la un moment dat, să alerge singure. Tânăra este pasionată de sportul în aer liber și nu renunță niciodată la turele de pistă date la prima oră a dimineții.

„E mișto să fii conectat la natură, chiar mă uitam la toate poăsările pe lângă care treceam, fluturii care veneau spre mine. e o conectare cu natura chiar dacă ești în oraș.”

La fel ca și alți tineri care își încep ziua astfel, Andreea este pasionată de drumețiile montane, pe care le practică cu regularitate de mai bine de 10 ani.

Sportul în aer liber poate să facă minuni pentru starea de spirit

Alergatul este nu doar o metodă spectaculoasă de a-ți întreține organismul, ci și cel mai bun mijloc de a scăpa de stres.

Iar asta au resimțit-o din plin cei care obișnuiesc să includă această activitate în rutina zilnică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Acționează și asupra stresului, adică nu mai simți stresul așa puternic. E o metodă de a te descărca de aceste energii negative.”

„În general sunt super tensionată la nivelul umerilor și sportul mă ajută să mă relaxez de fiecare dată.”

Carmen Buși, psihoterapeut: „Discutăm despre o stare de bine, de eliminare a unei cantități de serotonină din creier în sânge în momentul în care se desfășoară aceste activități fizice.”

Depresia și stresul sunt considerate bolile secolului XXI, iar incidența lor este tot mai mare, indiferent că este conștientizată sau nu. Mișcarea în aer liber, cum este alergatul, nu influențează doar starea de spirit, ci are efecte dovedite din punct de vedere medical.

Carmen Buși, psihoterapeut: „Cresc numărul endorfinelor, asta din punct de vedere neurologic și totodată este asimilată și ideea de scădere a anumitor substanțe nocive creierului.”

Un raport recent al Organizației Mondiale a Sănătății arată că la nivel mondial peste 350 de milioane de persoane suferă de stres și depresie cauzată de stres, iar acest flagel cauzează, anual, peste 800.000 de sinucideri pe glob.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si