Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:
Zeci de tone de carne contaminată cu salmonella au ajuns și în Europa
„Vorbim de o alertă la nivel european. Până acum au fost descoperite peste 130 de cazuri cu infectări cu salmonella, în 10 țări, o persoană din Austria care a consumat produsul a murit.
Problema este la un lot cu carne de pui care provine din Polonia, la pachetele mari, vândute la pungi de 10 kilograme.
Lotul infestat cu salmonella avea data de expirare august 2025.
Până acum, inspectorii ANSVSA au reușit să identifice 7 tone din cele 10 tone de carne de pui contaminată. Autoritățile trag un semnal de alarmă către persoanele care au apucat să cumpere acest produs: puiul infestat nu trebuie consumat sub nicio formă și trebuie returnat în magazine în baza bonului fiscal.
Produsele contaminate cu salmonella duc la toxinfecție alimentară, la probleme digestive, febră și o stare generală de rău, iar în cazuri mai grave se poate ajunge chiar la deces.”