Carnea de pui cu probleme care a ajuns în posesia românilor ar trebui să fie gătită foarte bine, la temperaturi de peste 70 de grade, potrivit recomandărilor autorităților. Este vorba despre o bacterie foarte periculoasă care poate provoaca toxiinfecţii alimentare severe, manifestându-se prin simptome precum dureri de cap, greaţă, vărsături sau dureri abdominale.

Citeste si: VIDEO| De la corporație, la fructe uscate: Povestea de succes a unui business românesc

60 de tone de carne de pui contaminate cu Salmonella au fost retrase de pe piață

Alertă alimentară în România: 60 de tone de carne de pui infestate cu Salmonella au fost descoperite în magazinele din toată ţara

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă despre bunica ei- antena3.ro

Citeste si: Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Uleiul de palmier, bombă cu ceas pentru sănătatea noastră: Când poate deveni cancerigen?

Cei mai predișpuși la astfel de infecții sunt cei cu un sistem imunitar slab, dar și bătrânii și copiii. Până în prezent, au fost retrase de la comercializare aproximativ 60 de tone de carne de pui. Este vorba despre carnea de pui congelată, pulpele de pui, dar şi pipote.

Aceste produse erau aduse în țara noastră din Polonia. Chiar dacă aceste produse au fost retrase de la vânzare, o bună parte dintre ele au ajuns să fie cumpărate de sute de români. Acum, cei care au apucat să achiziționeze aceste produse sunt sfătuiți să returneze carnea în magazine şi îşi vor primi banii înapoi. 

Citeste si: VIDEO| Roșii românești, 3 lei kilogramul. De ce sunt atât de ieftine în această perioadă a anului?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si