Alertă alimentară în România: 60 de tone de carne de pui infestate cu Salmonella au fost descoperite în magazinele din toată ţara
Autoritățile au dat din nou alertă alimentară. 60 de tone de carne de pui contaminate cu Salmonella au fost gasite de inspectorii sanitar-veterinari în mai multe lanţuri de magazine din toată țara. Produsele despre care atrag atenția autoritățile sunt pulpele de pui congelate. Carnea este importată din Polonia și a fost retrasă de la comercializare.
Carnea de pui cu probleme care a ajuns în posesia românilor ar trebui să fie gătită foarte bine, la temperaturi de peste 70 de grade, potrivit recomandărilor autorităților. Este vorba despre o bacterie foarte periculoasă care poate provoaca toxiinfecţii alimentare severe, manifestându-se prin simptome precum dureri de cap, greaţă, vărsături sau dureri abdominale.
Cei mai predișpuși la astfel de infecții sunt cei cu un sistem imunitar slab, dar și bătrânii și copiii. Până în prezent, au fost retrase de la comercializare aproximativ 60 de tone de carne de pui. Este vorba despre carnea de pui congelată, pulpele de pui, dar şi pipote.
Aceste produse erau aduse în țara noastră din Polonia. Chiar dacă aceste produse au fost retrase de la vânzare, o bună parte dintre ele au ajuns să fie cumpărate de sute de români. Acum, cei care au apucat să achiziționeze aceste produse sunt sfătuiți să returneze carnea în magazine şi îşi vor primi banii înapoi.