Alertă alimentară în România! Carne de pui cu Salmonella, retrasă din mai multe magazine! Ce trebuie să facă românii care au cumpărat deja produsele
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor avertizează oamenii cu privire la un produs contaminat cu Salmonella, care a ajuns în mai multe magazine din țară.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, este vorba despre sferturi posterioare de pui congelate, care sunt contaminate cu Salmonella Enteritidis. Potrivit alertei ANSVSA de rechemare a produsului, care a fost emisă pe data de 4 decembrie.
Acestea sunt produse de către Cedrob.S.A, iar numărul lotului este: 191/3/23. De asemenea, data de expirare este 10.07.2025.
Acest produs pe care ANSVSA l-a constatat ca fiind contaminat cu Salmonella Enteritidis a fost retras din magazine. De asemenea, persoanele care l-au cumpărat sunt sfătuite să nu îl consume.
„Măsuri pe care trebuie să le ia consumatorul: În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu îl consumați și să îl returnați în magazinul de la care l-ați achiziționat, în baza bonului fiscal.
Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente cauzate de acest incident!”, transmite Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.
În următoarea listă se regăsesc magazinele în care carnea de pui contaminată a fost distribuită:
Produsul contaminat s-a vândut în mai multe magazine din țară, inclusiv în București, dar și în Iași, Mediaș, județul Sibiu, Bacău, Scheia, județul Suceava, Oradea, județul Bihor, Galați și Brăila.
Ce reprezintă infecția cu Salmonella?
Salmonella este o infecție bacteriană, care este cauzată de o bacterie cu același nume. Salmonella enterică se întâlnește cel mai des la oameni, în rândul bacteriilor cu acest nume. De asemenea, ea poate produce toxiinfecție alimentară și enterocolită.
Oamenii iau bacteria prin intermediul apei sau a alimentelor contaminate pe care le consumă. Salmonella se poate găsi în carnea crudă, fructe de mare, ouă crude sau gătite insuficient, legume, fructe sau lactate nepasteurizate.
Care sunt simptomele în cazul infecției cu Salmonella?
În ceea ce privește infecția cu Salmonella, persoanele infectate pot acuza simptome precum diaree, febră, vărsături, greață, dureri de stomac. Aceste simptome pot apărea la șase ore sau chiar șase zile de la infecția inițială.
Aceasta poate duce la complicații, precum septicemie sau artrita reactivă.