Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Alertă ANM de ploi, ninsori și viscol până luni dimineața

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de ploi şi ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă şi viscol, valabilă, treptat, la nivelul întregii ţări, până luni dimineaţa. Potrivit ANM, în dimineața zilei de sâmbătă va fi actualizată informarea de vreme rea.

Sorin Negru,

Weekend cu ploi și ninsori. Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15...25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40...50 l/mp. 

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări, vineri dimineață: un COD ALBEN de vânt puternic, valabil în cursul zilei de azi pentru județe din sud-estul teritoriului, precum și o Informare meteo de ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol în zona montană (vezi mai jos mesajul integral de la ANM).

Citeste si: VIDEO| Stațiunea Straja, loc de poveste în plină iarnă

ANM: Weekend cu ploi, ninsori moderate și vânt

Informarea meteo de ploi, ninsori și viscol de la ANM este valabilă până luni dimineața. În dimineața zilei de sâmbătă, ANM va actualiza prezentul mesaj,  transmite MeteoRomania.ro.

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Fenomene vizate: ploi și ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă și viscol în zona montană, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 11 decembrie, ora 14:00 – 13 decembrie, ora 08:00

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului.

La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, transmite ANM.

Începând de duminică, vor predomina ninsorile 

Începând de duminică (12 decembrie) în regiunile vestice și sud-vestice treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar la munte local va ninge abundent.

Precipitațiile vor fi moderate cantitativ, iar pe tot parcursul intervalului se vor acumula în general 15...25 l/mp și, în special în zonele deluroase și montane, peste 40...50 l/mp.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vântul va avea intensificări cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Cod Galben de vânt în 5 județe din sud-est

Cod Galben
Interval de valabilitate: 10 decembrie, ora 08:00 – 10 decembrie, ora 22
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: Dobrogea și estul Munteniei

În Dobrogea și în estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 55...65 km/h, iar în zona litoralului și a deltei de peste 70 km/h.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI