Cod Roșu de vreme rea, în mai multe localități din Buzău. Meteorologii au transmis un avertisment cu privire la faptul că se vor aștepta fenomene periculoase și cantități de apă semnificativă.  

Citește și: Vin furtunile în toată țara. Fenomene extreme în acest weekend

Astfel, de la 11.45 până la 12.45, este cod roşu în Nehoiu, Pătârlagele, Chiojdu, Cătina, din judeţul Buzău.

Se vor semnala averse torențiale cu acumulări de apă de peste 30-40 de l/mp.  

Cod Galben în mai multe zone din țară

Judeţele afectate sunt: Bacău, Vaslui, Cluj, Caraş-Severin, Giurgiu, Târgovişte, Olt, Bucureşti şi parţial Argeş, Bihor, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Arad, Timiş, Maramureş, Suceava şi Neamţ. en pentru mai multe județe din țară.  

Vântul se va intensifica în mai multe zone, în special la munte, rafalele ajungând la 65-75 km/h.  

Citește și: Temperaturile cresc în toată țara, însă sunt așteptate tot mai multe fenomene extreme

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Va cădea și grindina, iar județele afectate sunt: Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Alba, Hunedoara, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Prahova, Buzău, Galaţi, Brăila, Tulcea, Ilfov, Călăraşi şi parţial Maramureş, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Constanţa. 

Vin furtunile în toată țara. Fenomene extreme în acest weekend

Avertizare meteo pentru furtuni, averse torențiale, vijelii și grindină. Vremea se schimbă radical, după temperaturile extrem de ridicate de până acum. 

După temperaturile extreme, ploile, vântul puternic și grindina lovesc din nou.

Citește și:  Anunț de ultim moment din partea meteorologilor. Cod galben de vreme rea și descărcări electrice

Pompierii din Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare au intervenit, începând de vineri seară, pentru îndepărtarea a zeci de copaci doborâţi de furtună.

Un gard și un semafor au fost doborâte în Oradea. Trei incendii au izbucnit, noaptea trecută, în Timișoara, unul produs la un copac, unul la o copertină şi unul izbucnit la o mansardă. 

Citește și: Vremea iulie 2023: Prognoza meteo completă pentru București, la mare și la munte?

Peste 30 de intervenții la locuințe inundate au avut loc vineri noaptea

”Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi înlăturarea efectelor negative, au intervenit  pompierii militari arădeni  din cadrul Detaşamentelor Arad şi Ineu cu trei autospeciale de intervenţie  cu modul pentru descarcerare, două autospeciale de primă intervenţie şi două motopompe. Nu s-au înregistrat victime”,  a transmis ISU Arad. 

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Citește și: FOTO- Ploile torențiale au inundat o localitate în doar 20 de minute

”În urma vântului puternic, manifestat în judeţul Bihor, aflat sub incidenţa avertizării Cod Portocaliu meteorologic, echipajele de pompieri militari ale Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, Detaşamentului Marghita, Staţiei Valea lui Mihai, Staţiei Aleşd şi Staţiei de Pompieri Săcueni au intervenit

în localităţile Oradea (pe străzile Louis Pasteur, Decebal, Libertăţii, Bârsei, Italiană, Octavian Goga, Vágó Iosif, Ştefan cel Mare şi parcul Bălcescu)

Citește și: Cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină în mai multe localități. Cum va fi vremea în Capitală în următoarele două zile

1 Mai, Salonta, Sântandrei, Petreu, Abram, Şilindru, Marghita, Valea lui Mihai (DN19C), Aleşd şi Cadea, unde au desfăşurat 20 de misiuni de îndepărtare a crengilor şi copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme, trotuare şi fire de electricitate, precum şi de îndepărtare a unor cărămizi de pe şosea (Str. Libertăţii, Oradea), a unui gard căzut (str. O. Goga, Oradea) şi a unui semafor doborât de rafalele de vânt în Decebal (zona ANL). Din fericire, nu s-au înregistrate victime”,  a precizat ISU Bihor. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si