Autoritatile sustin ca ursii au venit in mai multe randuri in oras si au atacat oamenii, iar in acest moment, in jurul statiunii au fost identificati 40 de ursi, 15 dintre ei traind chiar in localitate sau in padurile din imediata apropiere.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Momentan insa, autoritatile nu au nicio solutie, motiv pentru care au apelat la Jandarmerie pentru ca acestia sa patruleze si sa goneasca ursii in padure in cazul in care se apropie de Baile Tusnad. Cu toate acestea, relocarea animalelor din jurul statiunii nu este o solutie, intrucat „intr-un habitat strain ursul va fi si mai agresiv”, este de parere presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, oficialul acuzand vidul legislativ din Romania, explicand ca nimeni nu isi asuma responsabilitatea in privinta luarii unei decizii in acest sens.
Potrivit unui comunicat de presa trimis de Consiliul Judetean Harghita, ieri s-a intrunit Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, dupa ce, duminica dimineata, doi tineri au fost atacati de urs, unul fiind in stare grava. „Cei prezenti au ajuns la concluzia ca este nevoie de sprijinirea asociatiilor de vanatoare in vederea elaborarii documentatiei necesare interventiei in cazul exemplarelor periculoase si trimiterea de urgenta a acesteia catre Minister, care ar trebui sa emita de indata autorizatia de interventie.

Jean Adrian-Andrei, prefectul judetului Harghita, a solicitat conducerii autoritatilor deconcentrate sa tratateze cu prioritate toate acele solicitari care sunt in sprijinul solutionarii situatiei exceptionale de la Baile Tusnad”, se arata in comunicatul citat de Evz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si