UPDATE 11.00 Operațiune de amploare de căutare a unei dronei căzute în Galați.

Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galaţi, după ce s-a auzit o bubuitură puternică în zonă.

Căutările au început la miezul nopţii, după mesajul Ro-Alert primit de populaţia din Galaţi, au fost oprite după patru ore de scotociri la pas pe câmpul din zona cartierului Dimitrie Cantemir şi au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Grupuri de drone, în proximitatea graniței cu Ucraina

Un mesaj Ro-Alert despre "căderea unor obiecte din spaţiul aerian" fost primită vineri seara, în jurul orei 23.40, pe toate telefoanele din municipiul Galaţi şi din comunele limitrofe, transmite presa locală.

A fost primul mesaj de acest tip primit de românii din județul Galați.

Citește și: Misterioase "cercuri de zâne" au apărut în toate regiunile Pământului și i-au uimit pe savanți- VIDEO

Înainte de primirea alarmei, mai mulţi gălăţeni au semnalat faptul că au auzit zgomotul unui avion  care este posibil ca ulterior să fi spart bariera sonică.

Ce a transmis mesajul RO-ALERT

„Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Adăpostiți-vă în beciuri sau adăposturi de protecție civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneți în interiorul casei, departe de geamuri și pereți exteriori. Durata estimată: 90 de minute“, este mesajul primit de locuitorii din cele trei județe.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Un nou atac cu drone în apropiere de România: „Dă-i, că mai vine una!”. Traficul în punctul de frontieră Isaccea a fost închis

Atacurile cu drone din estul României, motiv de panică în trei județe

Aşa cum s-a întâmplat în ultimele luni, mesajele Ro-Alert sunt emise în cazul atacurilor ruseşti cu drone asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, Reni şi Ismail.

Într-un mesaj transmis de MAPN, se spune că, în noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. 

Nu ar fi căzut drone în zonă

„A fost transmis același mesaj de informare cum a fost transmis și ultimele dăți. Ca și arie, a primit mesaj Ro-Alert toată zona de nord a județului Tulcea și la Galați.“ au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Până în momentul de față, nu au existat sesizări că ar fi căzut drone în zonă, conform presei din Dobrogea.

Sistemul radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, în noaptea de vineri spre sâmbătă, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina.

"În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Au fost alerte nocturne și pe teritoriul Ucrainei

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați”, informează MApN.

Ca urmare a acestui fapt, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde au fost înregistrate semnalele radar de la ținta respectivă.

"Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile”, potrivit MApN.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si