S-a instalat panica pe Aeroportul Otopeni. Un avion care a decolat din Turcia a fost nevoit să aterizeze în regim de urgență. A fost detectată o amenințare cu bomba, iar un echipaj SRI a intervenit imediat.

Citește și: O bombă de aruncător a fost descoperită în Harghita, cu ajutorul unui detector de metale. Pirotehniștii au ridicat muniția

Un avion Airbus 321 a aterizat pe Aeroportul din Otopeni după ce s-a aflat că este alertă.

Aeronava a decolat din Istanbul și urma să aterizeze în Dusseldorf.

Ce a transmis echipajul SRI

Avionul cu pricina aparține companiei Pegasus Air lines și avea ruta Istanbul- Dusseldorf. În timpul zborului, au apărut informații potrivit cărora există o amenințare de bombă, mai exact că ar exista un dispozitiv artizanal improvizat.

Citește și: Gestul inedit al unei stewardese! A amenințat cu bomba în avion, pentru a-și opri fostul iubit să plece cu noua sa parteneră

Poliția turcă a alertat echipajul în timp ce zbura deasupra României. Aproximativ 200 de pasageri se aflau în avion.

În timp ce echipajul SRI a intervenit, pasagerii și staff-ul au fost evacuați și verificați.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

O astfel de procedură presupune ca pasagerii să stea într-o zonă sigură, cât timp bagajele le sunt verificate. Încă nu se știe cât ar putea dura acest lucru, dar există posibilitatea să se întindă pe dura câtorva ore.

Echipajul SRI a confirmat informația potrivit căreia amenințarea cu bombă este adevărată. SRI a precizat că vor reveni cu detalii suplimentare cu privire la această situație.

Reprezentanții Aeroportului Otopeni au anunțat că traficul aerian nu a fost afectat, iar aeronavele vor ateriza și decola normal, respectând măsurile de siguranță.

„Există o amenințare cu privire la o aeronavă care a aterizat în siguranță pe aeroportul Otopeni. Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior să fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava”, au transmis reprezentanții SRI.

Citește și: Panică la o stație de metrou din Capitală. Polițiștii și pompierii au intervenit după semnalarea unui bagaj suspect

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Potrivit SRI, amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul, care a ales să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Otopeni.

La bordul aeronavei sunt 184 de pasageri adulţi, 5 copii şi 7 membri ai echipajului.

„În acest moment, toţi pasagerii sunt în afara oricărui pericol”, a precizat SRI, menţionând că procedurile de verificare sunt în curs.

Citește și: Gestul ireal la care a recurs o femeie, după ce iubitul său a plecat singur la meci: "Vrea să arunce totul în aer"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si