UPDATE. În cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existența vreunui pericol. Mai mult decât atât, s-au efectuat verificări pentru a afla modul în care coletele au ajuns în locația respectivă.

”În cele două colete suspecte au fost identificate obiecte de uz casnic, nefiind constatată existenţa vreunui pericol. În continuarea sunt efectuate verificări referitoare la modul în care cele două colete au ajuns în respectiva locaţie”, a

transmis IPJ Mureş. 

,, A fost primit un apel la 112. În momentul de față, zona este asigurată, traficul este oprit, iar un echipaj asigură măsurile perevenirii incendiilor. Tocmai a m primit o informație acum, s-a constat că geanta nu prezintă un pericol, iar echipajul se retrage ”, a declarat Alexandra Călușeri, ISU Mureș. 

Marți, pe data de 24 octombrie, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că, în curtea Sinagogii evreiești din Târgu Mureș, s-ar afla două colete suspecte. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În acest context, o grădiniţă din apropiere a evacuat copiii în curtea instituţiei. 

Circulația auto și pietonală în zonă a fost restricționată

”La fața locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de ordine publică, iar polițiștii au luat primele măsuri pentru pentru asigurarea unui perimetru de siguranţă, circulația auto și pietonală în zonă fiind restricționată.

Citește și: O nouă alertă cu bombă la Palatul Versailles. Este a șaptea oară în ultimele zile când palatul este evacuat

La fața locului se află efective de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți S.R.I. în vederea efectuării intervenției specifice pentru acest tip de sesizare”, anunță polițiștii din Târgu Mureș.

Două colete sunt considerate suspecte

Cel care a apelat serviciile de urgență 112 a fost Liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub. Potrivit declarațiilor oferite pentru Agerpres, autoritățile fac cercetări privind conținutul coletelor. 

Citește și: VIDEO- Nivelul de alertă teroristă din România. Există patru niveluri de alertă: verde, albastru, portocaliu și roșu!

„Sunt două cutii pe care le-am considerat dubioase. Am anunţat la 112 şi acum se fac cercetări. Nu vrem să alertăm lumea, sunt aici toate instituţiile cu atribuţii în domeniu, deci să nu ne grăbim”, a declarat liderul comunităţii evreieşti din Târgu Mureş, Vasile Dub.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si