Meteorologii au emis o avertizare de caniculă pentru țara noastră, ce va fi valabilă de astăzi și până vineri, 14 iulie.

caniculă

Meteorologii au emis o avertizare de caniculă pentru țara noatră.

[Sursa foto: iStock]

A fost emisă o avertizare de caniculă pentru țara noastră

Valul de caniculă va cuprinde Banatul și Oltenia, iar în zilele următoare se vor extinde și în Muntenia, Dobrogea, sudul și centrul Moldovei, Transilvania și Crișana. 

Citește și: Val de căldură extremă! Europa se află sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi de 44 de grade Celsius

Temperaturile maxime vor atinge și pragul de 37 de grade Celsius la umbră, disconfortul termic fiind unul ridicat.

În Capitală vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. 

Val de căldură extremă! Europa se află sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi de 44 de grade Celsius

Începând de marți, 11 iulie 2023, România va fi afectată de o nouă perioadă de caniculă. Mai mult, spre sfârșitul săptămânii meteorologii anunță că se estimează că temperaturile resimțite să ajungă chiar la 40 de grade Celsius.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, anunțat în sudul și sud-estul Transilvaniei și local în Muntenia. Avertizarea este valabilă până sâmbătă dimineața

Mai mult, specialiștii susțin că fenomenul de "cupolă de căldură" revine de această dată peste jumătatea sudică, în centrul și în sud-estul continentului.

În timp ce domul de caniculă se apropie, este de așteptat să se facă simțită prezența și a unui transport de praf saharian.

Spania se află în aceste momente sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi maxime estimate între 42 și 44 de grade Celsius.

Citește și: Extremele lovesc în țară. Caniculă în jumătate de țară, ploi, grindină și vijelii în cealaltă jumătate

De asemenea, tot în Spania, dar și în Franța și Italia a fost activat un cod portocaliu de caniculă, cu maxime apropiate de 40 de grade.

Citește și: VIDEO- Weekend plin pe litoral. Sute de mii de turiști sunt așteptați la mare

Totodată, Austria, Ungaria, Slovacia, Serbia și Croația se confruntă cu un cod portocaliu de caniculă, cu temperaturi maxime de 35 de grade Celsius.

Această perioadă este caracterizată de un disconfort termic accentuat și umiditate ridicată. Există, de asemenea, un risc major pentru incendii de vegetație în aceste regiuni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si