Venirea primăverii aduce și o problemă în rândul persoanelor mușcate de căpușe. 56 de persoane au ajuns la gardă cu mușcături de căpușe, 27 fiind diagnosticate cu boala Lyme.  

"Este vorba despre 29 de adulți, dintre care 8 au fost transferați din UPU la Secția Boli Infecțioase pentru tratament profilactic, și despre 27 de copii, dintre care 4 au fost transferați din UPU Pediatrie la Secția Boli Infecțioase. 

Citește și: Cele mai frecvente afecțiuni sezoniere

S-au înregistrat și trei cazuri de pacienți (doi adulți și un copil) diagnosticați cu boală Lyme, care se transmite prin mușcătura de căpușă, care au fost tratați în cursul acestui an la Secția Boli Infecțioase", a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SCJU Bistrița. 

Medicii transmit o serie de recomandări cu privire la mușcătura de căpușă.  

Citește și: Începe sezonul căpușelor. Ce sfaturi ne dau medicii

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

- apar erupții de orice tip pe piele (în special o erupție sub forma unui inel roșu denivelat în jurul unei erupții roșii care se extinde și care seamănă cu un ochi de bou sau puncte roșii pe glezne și încheieturi); - apar simptome precum febra, durerea de cap, oboseala, gâtul sau spatele înțepenit, durerea de mușchi, durerea de articulații; - zona cu mușcătura pare infectată (este roșie, caldă, dureroasă, umflată și prezintă abces). 

Cele mai frecvente afecțiuni sezoniere

Anumite afecțiuni sau probleme de sănătate tind să fie mai active și mai prevalente în sezoane specifice ale anului, cum ar fi răceala sau gripa în sezonul rece sau alergiile în timpul sezonului cald.

De obicei această problemă apare în urma expunerii prelungite la soare și la temperaturi ridicate.

Citește și: Primul caz de barelioză în Dâmbovița, de la mușcătura de căpușă

Principalele simptome ale insolației includ:

 

  • temperatură ridicată a corpului;
  • stare de confuzie sau agitație;
  • tulburări de vorbire;
  • stare de greață și vărsături;
  • durere de cap.

 

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si:  Simptome conjunctivită: Cum se manifestă această afecţiune des întâlnită vara?

Insolația necesită tratament medical urgent, deoarece poate leza rapid mai multe organe din corp cum ar fi creierul, inima sau rinichii, putând duce astfel la apariția complicațiilor severe sau chiar a decesului.

Rinita alergică apare atunci când sistemul imunitar reacționează agresiv față de anumiți factori alergeni găsiți în mediul înconjurător.  Printre cauzele rinitei alergice  se enumeră polenul, praful, mucegaiul sau parul de animale.

Citește și: MRSA- tulpina care se transmite la om de la porci. Ce spun specialiștii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si