Alertă de căpușe. 56 de persoane au fost mușcate de insecte, trei dintre ele fiind identificate cu boala Lyme

Alertă de căpușe. 56 de persoane au fost mușcate de insecte, trei dintre ele fiind identificate cu boala Lyme

Alertă de căpușe. 56 de persoane au fost mușcate de insecte, trei dintre ele fiind identificate cu boala Lyme

(Sursa foto: PixaBay)

Este alertă de căpușe într-un județ din țară. 56 de persoane au fost mușcate de căpușe și s-au prezentat la Spitalul Clinic Județean Bistrița pentru îngrijiri medicale.

Venirea primăverii aduce și o problemă în rândul persoanelor mușcate de căpușe. 56 de persoane au ajuns la gardă cu mușcături de căpușe, 27 fiind diagnosticate cu boala Lyme.  

"Este vorba despre 29 de adulți, dintre care 8 au fost transferați din UPU la Secția Boli Infecțioase pentru tratament profilactic, și despre 27 de copii, dintre care 4 au fost transferați din UPU Pediatrie la Secția Boli Infecțioase. 

Citește și: Cele mai frecvente afecțiuni sezoniere

S-au înregistrat și trei cazuri de pacienți (doi adulți și un copil) diagnosticați cu boală Lyme, care se transmite prin mușcătura de căpușă, care au fost tratați în cursul acestui an la Secția Boli Infecțioase", a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SCJU Bistrița. 

Medicii transmit o serie de recomandări cu privire la mușcătura de căpușă.

 

Citește și: Începe sezonul căpușelor. Ce sfaturi ne dau medicii

- apar erupții de orice tip pe piele (în special o erupție sub forma unui inel roșu denivelat în jurul unei erupții roșii care se extinde și care seamănă cu un ochi de bou sau puncte roșii pe glezne și încheieturi); - apar simptome precum febra, durerea de cap, oboseala, gâtul sau spatele înțepenit, durerea de mușchi, durerea de articulații; - zona cu mușcătura pare infectată (este roșie, caldă, dureroasă, umflată și prezintă abces). 

Cele mai frecvente afecțiuni sezoniere

Anumite afecțiuni sau probleme de sănătate tind să fie mai active și mai prevalente în sezoane specifice ale anului, cum ar fi răceala sau gripa în sezonul rece sau alergiile în timpul sezonului cald.

De obicei această problemă apare în urma expunerii prelungite la soare și la temperaturi ridicate.

Citește și: Primul caz de barelioză în Dâmbovița, de la mușcătura de căpușă

Principalele simptome ale insolației includ:

 

  • temperatură ridicată a corpului;
  • stare de confuzie sau agitație;
  • tulburări de vorbire;
  • stare de greață și vărsături;
  • durere de cap.

 

Citeste si:  Simptome conjunctivită: Cum se manifestă această afecţiune des întâlnită vara?

Insolația necesită tratament medical urgent, deoarece poate leza rapid mai multe organe din corp cum ar fi creierul, inima sau rinichii, putând duce astfel la apariția complicațiilor severe sau chiar a decesului.

Rinita alergică apare atunci când sistemul imunitar reacționează agresiv față de anumiți factori alergeni găsiți în mediul înconjurător.  Printre cauzele rinitei alergice  se enumeră polenul, praful, mucegaiul sau parul de animale.

Citește și: MRSA- tulpina care se transmite la om de la porci. Ce spun specialiștii


Autor

Jurnalistă, călătoare, optimistă. Un rezumat în trei cuvinte al Dianei Puiu.

A urmat cursuri de actorie timp de opt ani, a terminat Facultatea de Litere, Specializarea Jurnalism și Științele Comunicării din Iași, un master în Jurnalism Tematic, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, București, iar în prezent urmează cursurile programului de master Cultură și Literatură Română din cadrul Facultății de Litere Bacău.

A urmat cursurile de jurnalism de la Palatul Copiilor Bacău pe tot parcurusl liceului, experiență ce i-a adus și câteva colaborări cu presa locală.

Diana are o experiență de trei ani ca reporter de teren al unui radio din Iași și un an de prezentator de știri.

Iubește tot ce ține de teatru, film, pictură și modă, fiind și organizator de evenimente culturale. Când nu este la birou sau pe teren, Diana se relaxează în natură și face fotografii, una din pasiunile ei.

Îți Recomandăm Și...