O nouă tulpină COVID cu transmitere rapidă a fost desemnată "variantă de interes" de către Organizația Mondială a Sănătății. Varianta EG.5 a fost detectată în 51 de țări în total, printre care Coreea de Sud, Japonia, Canada, Australia, Singapore, Franța, Portugalia și Spania, informează Sky News.

Risc scăzut de contaminare cu noua variantă Covid

În săptămâna care a început la 19 iunie, unul din 13 cazuri a fost atribuit variantei COVID.

Cele mai recente date sugerează că aceasta reprezintă acum 17,4% din cazuri- unul din șase- ceea ce OMS a descris drept o "creștere remarcabilă". 

Citește și: „Am câștigat 220.000 de euro din pozele cu picioarele mele. Nu îmi arăt decât tălpile goale”

COVID-19 a ucis peste 6,9 milioane de persoane la nivel mondial, cu peste 768 de milioane de cazuri confirmate

COVID-19 a ucis peste 6,9 milioane de persoane la nivel mondial, cu peste 768 de milioane de cazuri confirmate

[Sursa foto: PixaBay]

Cu toate acestea, a declarat că riscul pentru sănătatea publică provocat de EG.5 a fost considerat ca fiind scăzut. Maria Van Kerkhove, responsabilul tehnic al OMS pentru COVID-19, a declarat că EG.5 are o transmisibilitate crescută, dar nu este mai gravă decât alte variante Omicron. 

Directorul OMS a îndemnat țările să raporteze cazurile Covid

"În mod colectiv, dovezile disponibile nu sugerează că EG.5 prezintă riscuri suplimentare pentru sănătatea publică în raport cu celelalte linii descendente Omicron care circulă în prezent", a declarat OMS într-o evaluare a riscurilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cea mai bogată româncă, investiţie de milioane de euro în Bucureşti

EG.5 include subvarianta EG.5.1- pe care T. Ryan Gregory, un profesor de biologie, a poreclit-o "Eris" în postările de pe rețelele de socializare. Săptămâna trecută, Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că EG.5.1 reprezintă acum unul din șapte cazuri noi în Marea Britanie. Actualizarea OMS vine pe fondul unei scăderi a numărului de raportări COVID. 

Directorul OMS a îndemnat țările să raporteze cazurile Covid.

Directorul OMS a îndemnat țările să raporteze cazurile Covid.

[Sursa foto: PixaBay]

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că doar 11% dintre țări raportează spitalizările și internările în terapie intensivă legate de acest virus, ceea ce îngreunează eforturile de combatere a acestuia. Acesta a îndemnat țările să nu lase garda jos, să continue să raporteze datele COVID și să ofere vaccinare. 

COVID-19 a ucis peste 6,9 milioane de persoane la nivel mondial, cu peste 768 de milioane de cazuri confirmate de la apariția virusului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si