Close sidebar
Close sidebar

Alertă de holeră în România. Specialiștii recomandă consumul apei din surse sigure

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis o atenționare către populație și toate unitățile medicale din județ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

Laura Macovei,

Alertă de holeră în România

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

DSP Suceava a sporit atenția la triajul epidemiologic în taberele de refugiați, verifică riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere și a atenționat rețeaua medicală din teritoriu să anunțe imediat DSP despre orice caz de suspiciune.

Citeste si: Descoperire uluitoare lângă Oradea. Arheologii spun că ar putea avea legătură cu epidemia de holeră din 1770

În astfel de cazuri se vor recolta probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator, informează  monitorulsv.ro.

Alertă de holeră în Suceava

DSP recomandă consumarea apei de băut numai din surse autorizate și sigure, respectarea riguroasă a regulilor de igienă privind spălarea mâinilor, precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate.

Citeste si: VIDEO| O nouă epidemie amenință omenirea. Este vorba despre o boală intestinală necunoscută

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Se recomandă evitarea scăldatului în bălți/lacuri a căror apa este necontrolată.

Vibrionul de holeră a fost depistat în probe de apă pe plaja de la Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate de la Chișinău, Boris Gîlca.

Alertă de holeră în Republica Moldova. Ce recomandări au medicii

Bacteria a fost decscoperită la granița cu România pe o plajă de pe malul Nistrului. 

În aceste momente situația este sub control, însă autoritățile colectează probe pentru  ca bacteria să nu se răspândească.

Deși  există riscul unei infectări cu această bacterie, scăldatul nu a fost încă interzis. Un medic român a afirmat că holera este o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă. Cetățenii trebuie să fie foarte atenți atunci când consumă fructe și legume.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI