În urma sesizării printr-un apel la 112 de către angajați, dintr-o încăpere a spitalului, unde echipamentele sunt depozitate, a ieșit fum. În consecință, aparținătorii, împreună cu 25 de copii, au fost evacuați. Alerta a fost dată la puțin timp după ora 21.

Ce s-a întâmplat?

”Am chemat ISU pentru că a avut loc o degajare de fum la demisolul clădirii, într-o cameră tehnică, din cauza unor scurgeri de ulei de la un compresor medical care s-a supraîncălzit de la motor.

Însă nu a existat incendiu, nu a existat flacără, ci doar fumul de la uleiul supraîncălzit. Lucrurile sunt sub control, copiii se vor întoarce cu toţii, în următoarele minute, înapoi în spital, nu sunt probleme”, a precizat Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Cei 25 de pacienţi care au fost mutaţi în clădirea principală sunt internaţi la Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

Circulaţia tramvaielor pe strada Nemoianu din faţa Spitalului de Copii Timişoara a fost blocată câteva zeci de minute.

„Astăzi, la ora 21:12 am fost anunţaţi prin apel 112 despre degajări de fum la Spitalul Clinic pentru Copii «Louis Ţurcanu» Timişoara. Au fost alertate Detaşamentele 1 şi 2 de Pompieri Timişoara şi s-au deplasat la locul evenimentului 1 ofiţer şi 45 subofiţeri cu şase autospeciale autospeciale de stingere, două autoscări mecanice de lucru şi salvare de la înălţime, două autospeciale de primă intervenţie si comandă, două ambulanţe SMURD şi trei ambulanţe SAJ.

La sosirea echipajelor de intervenţie la locul evenimentului s-au constatat degajări de fum în sala de oxigen”, a precizat ISU Timiş.

În urma incidentului, nu s-au înregistrat victime. 

14 cadre medicale, 20 de aparținători împreună cu 24 de copii, au fost evacuați și mutați în clădirea principală a spitalului. S-a acționat pentru ventilarea încăperii. Totul s-ar fi produs de la un compresor, din cauza unui simering (garnitură defectă), mai arată ISU Timiș.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: În urma incendiului din zona Bolintin Vale, trei trenuri de călători au fost oprite. ,,Au fost oprite temporar, din motive de siguranţă, în gările adiacente, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de reprezentanţii ISU''

Nu există victime în acest caz

Nu au fost înregistrate victime în urma incidentului.

Alertă de incendiu la un spital din Timișoara. Autoritățile au evacuat 25 de copii. ,,Totul este sub control''

Alertă de incendiu la un spital din Timișoara. Autoritățile au evacuat 25 de copii. ,,Totul este sub control''

[Sursa foto: PixaBay]

Purtătorul de cuvânt ISU Timiş a declarat pentru Antena 3, faptul că nu sunt pericole, iar sala este ventilată.

Copiii au fost evacuați de către autorități

"Totul este sub control. A fost o scurgere de ulei de la o cameră a compresoarelor, fără nicio problemă. Nu a fost foc, nu a fost fum.

Copiii au fost evacuaţi în momentul în care s-a simţit un miros de ulei încins şi lucrurile sunt în control", a anunţat şi directorul medical.

Citește și: Incendiu în Capitală. Două vagoane dezafectate, aflate între Podul Basarab și Podul Grand, au fost cuprinse de flăcări

Reacția Ministerului Sănătății

”În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuaţi în siguranţă 25 de copii, 20 de aparţinători şi 14 cadre medicale. Pompierii au acţionat pentru ventilarea spaţiilor, iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloane”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Nu este primul incident de acest fel la spitalul din Timișoara

În toamna anului trecut, o zonă a aceluiași spital a fost umplută de fum după un incendiu la o stație de tratare a aerului. Atunci au fost evacuați peste 40 de copii.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat anul trecut că noua clădire a spitalului de pediatrie, care a fost începută și neterminată de peste 10 ani, trebuia să fie gata încă de anul trecut. Totuși, ea nu a putut fi inaugurată pentru că nu sunt fonduri pentru dotări.

"La Spitalul de copii Louis Țurcanu, noua clădire a stat blocată în șantier mai bine de 10 ani. Anul acesta o finalizăm. Dar pentru a putea funcționa avem nevoie urgentă de dotări. Am depus cerere de finanțare pe fonduri PNRR pentru a dota și mobila acest nou spital de șase etaje", a spus el atunci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si