Un nou tip de înșelătorie vizează nume importante ale băncilor din țară. Escrocii vizează obținerea datelor personale de pe card. A fost emisă o avertizare pe Facebook, fiind identificate mai multe capcane. Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing. 

Citește și: Tentativă de fraudă prin SMS în numele unui furnizor de energie

Autoritățile oferă o serie de recomandări:

- Citiți și analizați cu atenție informațiile culese din mediul online 

- Evitați accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: A reușit să păcălească un hotel și a stat cazat doi ani fără să plătească nimic

- Nu furnizați date personale, de autentificare sau de card pentru a vă înscrie în astfel de programe-capcană 

- Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la secțiunea „Alerte Investitori – Informări” și secțiunea „Atenție la Entități Neautorizate!” informații referitoare la posibile fonduri care au ca scop înșelarea investitorilor sau referitoare la fonduri neautorizate sau care nu prezintă încredere. 

Tentativă de fraudă prin SMS în numele unui furnizor de energie

Furnizorii de energie și gaze naturale CEZ Vânzare avertizează că mai multe SMS-uri au fost trimise în numele lor, fiind de fapt, tentative de fraudă. Mai multe persoane au primit SMS-uri din partea companiei de energie, însă aceasta anunță că ele sunt, de fapt, tentative de fraudă. 

“În acest context, pentru a evita situaţiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuieşte clienţii să acorde atenţie sporită mesajelor prin care sunt informaţi că: vor rămâne fără  energie electrică  sau gaze naturale ca urmare

a neachitării facturii către CEZ Vânzare; furnizorul CEZ Vânzare şi-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrică/gaze naturale din  piaţă;

Citește și:  Fraude cu conturi bancare în România. Noi metode inventate de escrocii online

preţurile şi clauzele contractuale deja agreate se modifică; partea de contractare/recontractare a clienţilor se desfăşoară prin intermediul unor parteneriate cu alţi furnizori de energie electrică/gaze naturale cunoscuţi, din piaţă.” este mesajul transmis de companie.  

"Clienţii nu trebuie să acceseze linkurile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează linkuri pentru efectuarea plăţii, se foloseşte aplicaţia My CEZ disponibilă în Google Play şi App Store", avertizează compania. 

Citește și:  ANAF anunţă că a demarat o amplă campanie de controale pentru combaterea evaziunii fiscale


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si