Meteorologii informează că în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00- 20 ianuarie, ora 17:00, vor apărea precipitații moderate cantitativ sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului, la munte transformat în viscol. În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp).

Specialiștii ANM au anunțat ploi care se vor transforma în ninsoare începând cu după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Alertă de ninsori, viscol și ger pentru toată România! În București se va depune strat consistent de zăpadă! Unde se vor înregistra cele mai mici temperaturi

Alertă de ninsori, viscol și ger pentru toată România! În București se va depune strat consistent de zăpadă! Unde se vor înregistra cele mai mici temperaturi

[Sursa foto: ANM]

Ninsori, viscol și ger în România!

Sâmbătă, pe 20 ianuarie, ninsorile vor continua în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Uneori, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40-50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Vremea se va răci semnificativ, vineri, pe 19 ianuarie în jumătatea de nord a țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În București, în perioada 19.01. orele 10:00 – 20.01, orele 17:00, valorile de temperatură vor fi peste normalul acestei perioade,  temperatura maximă va fi în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 0-1 grad.

Citește și: Episod de iarnă cruntă în București: zăpadă de peste 10 cm, viscol și ger. Ciclonul polar lovește Capitala!

Cerul va fi variabil cu înnorări noaptea când vor fi precipitații.

Ploile își vor face apariția și din a doua parte a nopții se vor transforma în ninsoare.

Cantitățile de precipitații vor fi în jur de 15…20 l/mp. Stratul de zăpadă care se va depune va avea grosimi de 6-7 cm. Vântul va sufla în cea mai mare parte moderat, cu intensificări spre sfârșitul intervalului prognozat, atunci când la rafală vor fi viteze care vor ajunge chiar și la 45 km/h.

Grosimea stratului de zăpadă va fi de aproximativ de 10 cm. În general, vântul va sufla moderat cu viteze de 40-45 km/h. Vremea se răcește accentuat, temperatura maximă va fi de 1-2 grade.

Citește și: VIDEO- România, lovită de un nou ciclon polar! Meteorologii au făcut anunțul despre valul de ninsori și zonele afectate

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile deja transmise în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

„După ziua caldă de astăzi cu 15 grade Celsius la această oră la Oravița, Medgidia, Constanța, 9-10 grade Celsius în Capitală, mâine în special în jumătatea de nord a țării vremea va intra într-un proces de răcire accentuată.

Vorbim de maxime care nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce în sudul și sud-estul țării vor mai fi posibile valori apropiate de 13, 14 grade, inclusiv o maximă de 13 grade.

Sâmbătă răcirea se va extinde în toată țara, accentuat chiar și în zonele de sud și sud-est pentru că temperaturile la scara întregii țări, de la valori de 2-14 grade Celsius, 15 grade astăzi, vom vorbi de valori în toată țara de -3, -4 grade Celsius la nivelul maximelor și minime foarte coborâte", a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Antena 3 CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si