Close sidebar
Close sidebar

Alerta de pesta porcina in Romania. A fost reunit Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta

Este panica in Romania dupa ce ministrul Afacerilor Interne, Dragos Ioan Tudorache, a convocat astazi Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta dupa ce a aparut o alerta de pesta porcina in tara.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ministrul de Interne a facut aceasta convoicare la solicitarea Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si Siguranta Alimentelor.

Pesta porcina africana ar fi aparut in tarile vecine, Ucraina si Republica Moldova. Pana in momentul de fata, medicii veterinari din Romania au prelevat 20 de probe de la un mistret pe care l-au gasit mort, dar si de la mai multi porci bolnavi, probe pe care le-au trimis la Bucuresti.

Chiar si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat saptamana trecuta ca exista semne ca in Republica Moldova ar fi unul sau doua cazuri de pesta porcina.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Problema mare pentru tara noastra ar fi aceea ca nu exista vaccin pentru tratarea pestei si atunci toate animalele infestate ar trebui ucise si dupa cadavrelele lor ar urma sa fie distruse.

Pesta porcina nu ii afecteaza pe oameni.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI