Sub Cod galben se află râuri din județele Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Sibiu, Vâlcea, Argeş şi Olt.

Hidrologii au emis un Cod galben de inundații pentru râuri din 15 județe

Meteorologii anunță scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre – afluenţii mici

aferenţi sectorului amonte confluenţă cu râul Desnăţui, Desnăţui, Jiu și Olt, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Citeste si: Cod portocaliu de fenomene meteo extreme în acest weekend- HARTA

Sunt vizate și unele râuri din judeţele: Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Olt. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Ne așteptăm ca valorile cantităților de precipitații să depășească 25-40 de litri pe metru pătrat, pe arii restrânse 50-70 de litri pe metru pătrat și mâine o să consemnăm, în partea de vest a țării, o răcorire, pentru că valorile de temperaturi nu vor mai înregistra limite atât de ridicate ca pe parcursul zilei de azi", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3. 

Fenomene extreme în toată țara

Meteorologii au emis un Cod galben şi Cod portocaliu de caniculă, dar şi de fenomene specifice instabilităţii atmosferice. 

Citeste si: Cod galben de vânt puternic pe litoral. Unele porturi sunt închise

Codul galben pentru astăzi și mâine pentru zona de vest și sud a țării, temperaturile maxime vor fi între 33 până la 37 de grade, iar valul de căldură va fi în extindere și în partea de vest a Transilvaniei, Maramureș, sudul Moldovei și zona continentală a Dobrogei. 

"Pentru trei județe din partea de vest a țării, astăzi vorbim de o atenționare meteorologică de cod portocaliu, pentru că în aceste zone ne așteptăm la valori de temperaturi de 38-39 de grade izolat, posibil 40. La această oră înregistrăm 38 de grade în partea de vest a țării, chiar și sud-vest", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si