Meteorologii au emis atenționări cod galben și, respectiv, portocaliu, de vijelii și vânt puternic până marți seară pentru întreaga țară.

Codul portocaliu până marți la ora 18.00 vizează județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85

km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

Codul galben  este valabil azi, 2 aprilie 2024, între orele 08:00-22:00. În toată țara vântul se va intensifica cu viteze de 55-65 km/h, iar local va ajunge la 70-80 km/h. 

De asemenea, pentru restul țării va fi în vigoare un cod galben pe parcursul zilei de marți. Vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h, potrivit ANM.

Cod vânt puternic

Imagine reprezentativă pentru vânt.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Avertismentul meteorologilor: vine frigul în România?! Temperaturile scad cu până la 10 grade

Vântul a făcut pagube în București

În București, rafalele au doborât numeroși copaci în București iar unii au căzut chiar pe mașinile parcate. Echipele de intervenție au fost solicitate în mai multe zone, precum Aleea Izvorul Crișului, strada Pitar Moș, calea Moșilor, calea Griviței și Piața Amzei.

Totodată, mai multe panouri au fost efectiv smulse, devenind adevărate pericole pentru pietoni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Vânt puternic Capitală

Imagini cu ravagiile făcute de vând în București.

[Sursa foto: Meteoplus - Facebook]

Citește și: Vremea rea s-a întors! Meteorologii ANM au emis un cod portocaliu de vânt și un cod galben de vijelii în toată țara

Și în țară vântul a făcut pagube. În Bihor, locuitorii au fost avertizați printr-un mesaj Ro-Alert. Tot aici, meteorologii au emis o altă avertizare cod portocaliu, în cursul nopții de luni spre marți, având în vedere intensificările vântului, cu viteze de 80…85km/h. 

În localitatea Mintia acoperișul unui bloc s-a desprins din cauza vântului puternic, iar un copac s-a prăbușit peste o mașină, în municipiul Deva. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestor incidente.

De astăzi, la munte vremea se va răci, dar după câteva zile, vremea să va încălzi mai mult decât în mod obișnuit. Până pe 4 aprilie vor exista precipitații temporare, iar în restul țării temperaturile vor ajunge și până la 26 de grade Celsius.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si