"In fiecare vara apar infecţii cu virusuri West Nile. si noi, in momentul in care apare un caz in Bucuresti, testam colecta ca sa nu transmitem. E o regula pe care o aplicam de multa vreme", a declarat pentru AGERPRES Doina Gosa.

Directorul Centrului de Transfuzii Bucuresti a mai spus ca, de cinci ani, in perioada verii, Romania se confrunta cu acest virus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Toţi donatorii sunt testaţi pentru virusul West Nile, iar testarea dureaza 72 de ore.

Potrivit ultimei informari publicate pe site-ul Centrului Naţional de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sanatate Publica (INSP), in sezonul 2017 au fost inregistrate 22 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, din care 6 decese (Bucuresti — 3, Buzau — 1, Braila — 1, Olt — 1).


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si