Mai mult de 3.000 de chinezi s-au îmbolnăvit de bruceloză în nord-vestul Chinei. Bacteria a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice.
Bruceloza este o boala infectioasa produsa de Brucella sp., care se transmite de la animale la oameni (zooantroponoza), cel mai adesa prin lapte nepasteurizat, branza si alte produse lactate. Bacteria se poate raspandi prin aer sau prin contact direct cu animalele infectate sau cu secretiile provenite de la acestea, in conditiile existentei unei solutii de continuitate tegumentare (plagi).

Citeste si: VIDEO- Tir cu ulei, în flăcări. Un cauciuc a explodat

Boala nu este contagioasa de la om la om. Simptomele ei includ: febră, dureri articulare, dureri de cap.
Potrivit autorităţilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, 3.245 de persoane au fost testate pozitiv pentru această bacterie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vremea în weekend. ANM a anunțat prognoza meteo pentru sâmbătă și duminică, 19-20 septembrie

Despăgubiri financiare pentru cei infectați

Un laborator public din oraş a folosit în iulie-august 2019 un dezinfectant expirat pentru producţia de vaccinuri anti-bruceloză destinate animalelor, potrivit autorităților chineze. sterilizarea a fost incompletă şi bacteriile erau încă prezente în emisiile de gaze ale companiei- Uzina bio-farmaceutică din Lanzhou pentru creşterea animalelor.

Acest gaz contaminat s-a răspândit prin aer până la Institutul de Cercetări Veterinare din apropiere, unde a infectat aproape 200 de persoane în decembrie anul trecut.

Citeste si: VIDEO- Furtună de nisip pe litoral. Turiștii au fugit

Bacteria a provenit în general de la oi, bovine şi porci. Cei infectați vor primi despăgubiri financiare începând din octombrie, potrivit autorităţilor din Lanzhou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si