Close sidebar
Close sidebar

Alertă în Europa! A fost cerută intervenția armatei

Situație tensionată în urma protestelor din Belarus. Preşedintele Alexandr Lukașenko a dat ordin strict de a asigura integritatea teritorială.

Catalina Popa,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele belarus, Alexandr Lukașenko a ordonat sâmbătă ministrului Apărării să ia “măsurile cele mai stricte” pentru a apăra integritatea teritorială a țării, amenințată de o mișcare de protest de la alegerile prezidențiale controversate din 9 august.

Citeste si: Coronavirus România 24 august. Scade numărul cazurilor noi, după o zi de weekend în care s-au făcut mai puține teste

Belarus este în prezent scena celei mai mari crize politice de după destrămarea Uniunii Sovietice, cu zeci de mii de protestatari care consideră că alegerile prezidenţiale din 9 august, în urma cărora Aleksandr Lukaşenko a câştigat un nou mandat, au fost fraudate şi ilegale.

„Vă îndemn să continuaţi şi să extindeţi grevele”

Svetlana Tihanovskaia, candidata opoziției din Belarus a făcut un apel către susținătorii săi la înmulțirea grevelor la fabricile de pe teritoriul ţării pentru a forţa organizarea de noi alegeri prezidenţiale, informează Agerpres.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Vă îndemn să continuaţi şi să extindeţi grevele”, a spus Tihanovskaia într-un discurs video. „Nu vă lăsaţi păcăliţi de intimidări”, a adăugat ea.

Citeste si: La un pas de închisoare, fostul patron milionar al Jiului Petroșani se relaxează în munți! Lui Alin Simota i s-au confiscat 2,5 milioane lei

“Ordon ministrului Apărării (…) să apere înainte de orice perla occidentală a Belarus, al cărei centru este Grodno.

Și să ia măsurile cele mai stricte pentru a apăra integritatea teritorială a țării noastre”, a declarat dl Lukașenko. Această declarație vine în momentul în care sunt programate mari manevre militare belaruse în regiunea Grodno, între 28 și 31 august.
Un “consiliu de coordonare”, destinat să promoveze tranziția politică după alegeri, a fost format săptămâna aceasta de opoziție, dar autoritățile au început joi urmărirea penală împotriva sa pentru “atentat la securitatea națională”.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI